Kolme tärkeintä

Minusta on vuosien myötä tullut hyvä leiripakkaaja. Olenhan tehnyt leirityötä noin 13 vuoden ajan. Olen oppinut, mitä ei kannata unohtaa, mikä on turhaa ja mitä ei voi olla mukana liikaa. Viikon rippileirillä oma tyyny on nukkumisen kannalta tärkeä. Oma Raamattu, josta löydän helpoiten kaikki tärkeät kohdat on oltava mukana, ja ilman villasukkia on turha lähteä minnekään. Sen sijaan kirjoja en leirillä ehdi lukea, karkit unohtuvat ja yllättävän vähällä määrällä vaatteita selviää – paitsi 30 asteen helteillä. Silloin menee T-paita per päivä.

Mitä sinä ottaisit viikon matkalle mukaan?

Vaikka minä olen hyvä pakkaamaan, en tähänkään mennessä ole oppinut pitämään siitä. Aina tuntuu, että jotain unohtuu, ja vetkuttelen pakkaamista välillä viimeiseen asti. Nykyään kirjoitan sentään listan pakattavista asioista. Se helpottaa pakkaamista, mutta olen myös onneksi oivaltanut, että mikään tavara ei ole matkan kannalta tärkeintä.

Kun olin ensimmäistä kertaa kesäteologina, kysyin papilta ennen rippileiriä, minkä aiheiden opettamiseen minun tulisi valmistautua. Pappi tuumasi pilke silmäkulmassa, että kun opettaa kolmea asiaa, Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä, siinä on kaikki tärkein.

Ensi sunnuntaina vietetään Pyhän Kolminaisuuden päivää. Jumalamme on salattu, mutta tunnemme hänet Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Emme voi häntä tiedollisesti tutkia ja selittää kokonaan, mutta ihmettelemme, ylistämme ja julistamme yhdessä hänen armoaan ja rakkauttaan.

Ehkä ensi viikolla kirjoitan myös pakkauslistaan: Isä, Poika ja Pyhä Henki.

Siunausta rippikoulukesään ja kaikille matkoillenne!

Johanna Haaraoja
Elimäen seurakunta