Kiitos sinne kuvaruutujen äärelle!

Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet mukana kirkon menoissa netin kautta! Seuraamme katsojalukuja ja on ollut mukava saada myös viestejä, että lähetys tuli perille. On tullut kiitoksia ja ehdotuksia sähköpostitse, facebookissa, puhelimitse, kasvokkain kohdatessa ja kaverin kautta.

Täältä Jaalasta netti-lähetykset tuutataan YouTube-kanavalle ja siinähän on myös semmoinen viestittelymahdollisuus; chatti, johon voi lähetyksen aikanakin kommentoida. Joskus on tapahtunut jotakin viivästystä ennen kuin linja maailmalle on auennut. Silloin on joku saattanut jo huhuilla kanavan äärellä, että ”Mikä siellä maksaa, kun ei mitään tapahdu?” ja sitten on voitu vastailla, että täällä ollaan ja ihan pian tilaisuus alkaa.

Kun kirkkojen ovet olivat kiinni ja lähetettiin jumalanpalveluksia ainoastaan nettiin, tuntui aluksi haljulta. Silloin jokainen viesti ”nettiseurakunnalta” antoi voimia ja uskoa, että voi se sitten tällaistakin se jumalanpalvelusyhteys olla.

Monta viikkoa kirkkokäsikirjan välissä kuljetin aarretta. Se oli käsin kirjoitettu kirje, jonka posteljooni oli toimitilan postilaatikkoon tuonut. Kaiken teknisen ja sähköisen keskellä tuntui mahtavalta hypistellä oikeaa kirjettä. Siinä iäkäs seurakuntalainen kertoi, mitä hänelle on merkinnyt mahdollisuus nähdä kotoisaa jumalanpalveluselämää, vaikka ei itse kirkkoon pääse.

Samalla, kun seurakunnissa on tehty digiloikkaa, on sitä tehty monissa kodeissakin. Erityisesti lämmitti, kun huomasin, kuinka perhekunnan nuoret auttoivat isovanhempia pääsemään hengellisten ohjelmien äärelle. Netti on tuonut myös yllättäviä mahdollisuuksia. ”Pääsin mukaan rippikoululaisemme vanhempain iltaan!” iloitse eräs isovanhempi.

Voisipa tämä konstikas aika jättää jälkeensä myös jotakin hyvää! Vaikka sen, että tuli opittua jokin uusi taito tai löydettyä uusi väylä. Jospa sukupolvien välille syntyisi kaiken ankean keskellä uudella tavalla vireämpää yhteyden pitoa. Ja kyllä! Kirkot ovat edelleen avoinna tulla jumalanpalveluksiin myös paikan päälle.

Minna Tanska, Jaalan pappi