Kanssasi tässä elämässä

Värikäs, iso palikkatalo Korian Pioneeripuistossa herättää asuntomessukävijän mielenkiinnon ja kutsuu poikkeamaan seurakuntien teltalle. Palikkatalo on hyvä vetonaula, koska monet messuvieraat haluavat ottaa valokuvan sen edessä, ja pysähtyvät samalla juttelemaan teltalla päivystävien seurakuntien vapaaehtoisten kanssa. Päivystäjät kertovat parisuhteen palikoista, ja niitä pääsee ihan konkreettisestikin pyörittelemään käsissään. Palikoiden äärellä voi miettiä omaa elämäänsä, muun muassa parisuhdetta, vanhemmuutta ja talonrakennusta.

Seurakuntien teltalla on riittänyt kävijöitä, kymmeniä päivittäin. Päivystäjät ovat kertoneet kohdanneensa teltalla hyvin monenlaisia ihmisiä ja tilanteita. Yksi tuli teltalle varta vasten, kun näki seurakunnan kyltit - hänen kanssaan pohdittiin suhdetta seurakuntaan ja oman elämän kulmakiviä. Joidenkin messuvieraiden kanssa on vaihdettu ohimennen vain hymyt.  Päivystäjät ovat antaneet messuneuvontaa, tarjonneet penkin vauvan ruokkimista varten, ja samalla keskustelleet kävijän kanssa. Joku messuvieras tuli hakemaan suut makiaks, ja samalla hänen kanssaan vaihdettiin kuulumisia. Erään kerran pyydettiin laulua, ja niinpä päivystäjät veisasivat yhdessä. Yksi kävijä iloitsi siitä, että seurakunta on läsnä messuilla. Joku kävijä purki pahaa mieltään kirkon toiminnasta tai ratkaisuista, mutta mitään negatiivista messuilla olosta päivystäjät eivät ole kuulleet.

Yksi päivystäjistä kertoo: "Kouvolan seurakunnat - Kanssasi tässä elämässä luki violeteissa liiveissämme. Se tuli omalta osaltaan todeksi.”

Asuntomessut jatkuvat sunnuntaihin 11.8. saakka – tervetuloa seurakuntien teltalle!

Ulla-Maija Hiltunen
tiedottaja