Jumala on kanssamme 

Eräässä kodissa leivottiin joulupipareita ja kuunneltiin samalla radiojumalanpalvelusta. Pappi luki evankeliumia: ”Jumalan valtakunta on teidän keskellänne.” Yhtäkkiä lapsi, piparikaulinta kohottaen huudahtaa: ”Äiti, tiesitkö että Jumalan valtakunta ei ole paikka, vaan olotila!” 

Totisesti, tämä pieni lapsi on oivaltanut jotain oleellista Jeesuksen sanoista. Jumalan valtakunta ei ole siellä tai tuolla. Tämän valtakunnan rajaviivoja ei löydy maailman kartalta. Sen kuningas ei asu linnassaan, ylhäisenä, etäisenä hallitsijana. Jeesus Kuningas asuu alamaistensa sydämissä. Hän on heitä lähellä, aina tavoitettavissa, vain rukouksen päässä. 

Jeesus Kuningas syntyi eläinten suojassa ja sai vuoteen syöttökaukalon oljilla. Hän laskeutui alas kunnian korkeuksista ja juuri siksi hän voi ymmärtää pientä ihmistä. Jumala syntyi ihmiseksi ja toi valtakunnan tullessaan. Uskoessamme Jumalaan me elämme ja hengitämme hänessä. Jumalan valtakunta on keskellämme.  

Tänä poikkeuksellisena joulunaikana me olemme erillämme. Joku on ehkä aivan yksin oman kodin hiljaisuudessa.  Mutta jos tuon lapsen lailla oivallamme, emme ole yksin. Kanssamme on Kuningasten kuningas Herrojen Herra, joka syntyi maailmaan meistä jokaista varten.  Hän on nimeltään Immanuel = Jumala kanssamme. Saakoon tämä ilosanoma syttyä jokaiseen sydämeen.  

Maarit Kenttälä 
vs. seurakuntapastori 
Anjalankosken seurakunta