Auta kirkkoa auttamaan

Kadunmies lähestyy seurakuntien telttapistettä kävelykadulla: ”Saako täältä ilmaista kahvia? Olen etsinyt sitä.” Toivotamme seurakunnan vapaaehtoisen kanssa miehen tervetulleeksi, ja tarjoamme hänelle kahvia ja pullaa. Laitapuolen elämä näkyy miehen kasvoilla. Vana kuivunutta verta silmän ympärillä, olemus väsynyt ja kumarainen, likaiset vaatteet. Mies käy kahvikuppinsa kanssa teltan pöydän ääreen. Ehkä se on hänelle päivän paras lepohetki, mietin. Yksin kulkijan ei tarvitse istua, vaikka hänestä uhoava haju karkottaa osan porukasta. Diakoni juttelee ja on kiinnostunut hänen asioistaan.

Se oli taivaallinen kohtaaminen keskellä katutapahtumaa. Kirkon diakonia on kohdannut suomalaisia jo 150 vuotta. Juuri siksi tuo hetki diakonian viran juhlapäivänä kosketti vierestä seuraajana syvältä. Kristityn tehtävä on olla ihminen ihmiselle.

Kirkko auttaa. Kysyttäessä se on monelle kirkon jäsenelle - ja ei-jäsenelle - tärkein kirkon tehtävistä. Auttamistyössä kirkon sanoma tulee todeksi: rakastamme, koska Kristus on ensin rakastanut meitä. Jumalan rakkaus tarvitsee maan päällä avukseen käsiä, jalkoja, kuulevia korvia – ihmisiä, jotka auttavat ja välittävät. Diakonit, kaikki kirkon työntekijät ja seurakuntalaiset tekevät taivaallista rakkaudentyötä seurakunnassa yhdessä.

Jo jokainen kirkon jäsen mahdollistaa kirkon auttamistyötä maksamalla kirkollisveronsa. Diakonian ohella kirkko tukee ja on läsnä kouvolalaisten elämässä esimerkiksi seurakuntien varhaiskasvatuksen, nuorisotyön, musiikkityön, jumalanpalveluselämän, perheneuvonnan, sairaalasielunhoidon, kehitysvammaistyön ja Palvelevan puhelimen kautta. Kiitos, että olet kirkon jäsen!

Kirkon jäsenenä voit myös vaikuttaa kotiseurakuntasi tulevaisuuteen. Marraskuun seurakuntavaaleissa valitaan päättäjät, jotka suunnittelevat ja ohjaavat Kouvolan seurakuntien toimintaa, eli miten esimerkiksi diakonia, varhaiskasvatus ja nuorisotyö järjestetään kotiseurakunnassasi. Yhtymän yhteisen kirkkovaltuuston luottamushenkilöt puolestaan päättävät muun muassa kiinteistöistä, talousarviosta ja miten seurakuntatyöhön käytettävät varat jaetaan Kouvolan seurakuntien kesken.

Vaalien ehdokasasettelu jatkuu vielä 15.9. saakka. Asettumalla ehdolle ja äänestämällä rakennat tulevaisuuden kirkkoa ja sen rakkaudentyötä.

Laura Blom
Viestintäpäällikkö