Jumalan seurassa

Tom Moore, 99-vuotias toisen maailmansodan veteraani, on kerännyt miljoonia puntia terveydenhuollon hyväksi kävelemällä päivittäin 25 metriä. Emme mekään Suomessa ja Kymenlaaksossa ole jääneet toimettomiksi. Virtuaaliset käsityömessut, tietokonelahjoitukset, kaupungin kauppa- ja apteekkipalvelut ja kouluruoka ilahduttavat monia. Osaamme ja toteutamme paljon hyvää, kun tarvitaan.

Silti kevät mietityttää. Millaisia toiveita joudumme hautaamaan? Mitä haasteita vielä kohtaamme? Havahdun hätkähdyttävään ajatukseen: Jumala, olen mieluummin sinun kanssasi tässä hetkessä ja epätietoisuudessa, kuin ilman Sinua toiveitteni ja vertaamisen suossa. Sinut lukijani elämäntilanne, oma tai läheisen sairaus tai läheisen kaipaus saa ehkä ajattelemaan toisin. Herra olkoon kanssasi.

Jumalanpalvelus suoratoistetaan tänäänkin monista seurakunnista. Ortodoksit ovat viisaita rakentaessaan kotiin alttarinurkan. Se on käytössä, kun kirkkoon ei pääse. Oma koti saa olla Jumalan huone, ikoni ja kynttilä pyhän kohtaamisen paikka, oma sydän Jumalan asuinsija. Mikä kotona saa Sinut ajattelemaan Jumalaa?

Taivaalliset asiat ovat yksinkertaisia. Niitä voi katsella kotona joka päivä: asioita, jotka liikuttavat, puhdistavat, ravitsevat ja saavat mielen hyväksi.

Kallisarvoisia ovat myös ystävien lähettämät joskus humoristiset kuvat ja pienet videonpätkät, joita useampaan otteeseen tulee katseltua ja mieli kevenee. Kallisarvoisia lapset ja lapsenlapset, ystävät, naapurit, tutut ja tuntemattomat lähellä ja kaukana, joiden elämää siunaamme. Taivaassa kerran tavataan.

Jumalan seurassa avautuu kiitollinen mieli. Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! (1. Piet. 1:3) Ota pois turhat ajatukseni ja huoleni.

Kaija-Liisa Lindberg

Kouvolan seurakunta