Korona, kärsimys ja kuoleman Voittaja

Sitä ei pääse pakoon. Sen alta ei voi enää edes matkustaa pois. Se tarttuu myös pinnoilta. Se leviää kaikkialle. Se tekee tuottoisasta liiketoiminnasta hetkessä varman konkurssin. Se romuttaa kansantalouden. Se tunkeutuu arkeemme ja vaikuttaa tulevaisuutemme. Mikään maankolkka ei tunnu säästyvän siltä. Koronan aiheuttama kärsimys koskettaa koko maailmaa.

Meitä ihmisiä yhdistää halu suojella läheisiämme ja säästää heidät kärsimykseltä. Uudenlainen tilanne vaatii toisenlaista toimintaa. Toisten parasta ajatteleva tosi välittäminen on nyt oman vapauden ja liikkumisen tietoista rajoittamista.

Tänään vietämme Kärsimyksen sunnuntaita kirkoissamme kautta maan. Elämme kristittynä pääsiäistä edeltävää kärsimysaikaa ja samalla olemme aivan uudenlaisessa tilanteessa. Kärsimystien tapahtumien seuraaminen, pääsiäisen ja Kristuksen ylösnousemuksen odotus ovat uskomme ydintä.

Kristinusko ei päästä meitä helpolla. Yhä uudestaan ja uudestaan se haastaa meidät etsimään, pohtimaan ja oppimaan jotain uutta Jumalan todellisesta olemuksesta. Elämä ei ole ihmisen hallittavissa. Todennäköisyyslaskelmien pettäessä, ihmisviisauden rajojen tullessa vastaan meillä on Jumala yhä turvanamme.

Korona voi levitä edelleen kaikista hyvistä toimistamme huolimatta. Se ei kuitenkaan voi mitätöidä Jeesuksen työtä kuoleman voittajana.

”Kuitenkin minä saan aina olla luonasi, sinä pidät kädestäni kiinni. Sinä johdatat minua tahtosi mukaan, ja viimein sinä nostat minut kunniaan. Taivaassa minulla on sinut, sinä olet ainoa turvani maan päällä. Vaikka ruumiini ja sieluni nääntyy, Jumala on kallioni, minun osani iankaikkisesti”. (Ps. 73: 23-26)

Tulevaisuutta emme tunne, emme tiedä, mitä silloin tapahtuu. Emme tiedä, miten ja milloin tämä kaikki päättyy. Uskon kautta saamme elää sen luottamuksen varassa, että Jumala on kansamme ja johdattaa meitä kaikissa vaiheisamme.

Ulla Koskinen

Kouvolan seurakunta