Uutta elämää

Kukkivien ketunleipien mätäs maatuvien lehtien välissä on kauneinta, mitä pitkään aikaan olen nähnyt. Jumala järjestää meille kevätkukissa juhlat vailla vertaa. Kun sinä, Jumala, lähetät henkesi, se luo uutta elämää. Ps. 104:30

Millaista uutta elämää toivoisit tänään Jumalalta?
Ehkä pelästyt kysymystä ja ajattelet, että vastauksen pitää sisältää jotakin vaikeaa, vaivalloista ja laiskan ihmisen luonnolle viheliäistä. Kenties vastaat mielessäsi, että on Jumalan armoa osata kiittää siitä, mikä on, ilman mitään uutta.

En voi kieltää, etteikö maailmassamme riittäisi tekemistä. Myös tekemättömyys, kun se ei ole itse valittua, käy työstä. Tuttu helluntain rukous on kuitenkin kuin kevätkukkamätäs ihmismielen maatuvien ajatusten keskellä:

"Tule, Pyhä Henki, ja lähetä taivaallisen valosi säteily. Tule, köyhien Isä. Tule, lahjojen antaja. Tule, sydänten valo, sinä paras lohduttaja, sielun suloinen vieras ja lämpö. Työssä sinä olet lepo, helteessä vilvoitus, murheessa lohdutus."

Millä tavalla Jumala on antanut tähän päivääsi virkistävän kukkamättään? Valitse vanhasta rukouksesta sana, joka kuvastaa parhaiten tätä. Mietiskele sanaa hetki. Paina mieleesi mielikuva tai kaksi, joihin voit päivän aikana palata. 

On helppoa sanoa: päiväsi on erilainen, kun odotat näkevänsä kukkia kuolleiden lehtien sijaan. Joskus Jumala kuitenkin antaa meille lehtiä. Millainen elämäsi puutarha tänään onkin, voit katsella sitä Jumalasi kanssa. Jo vanhan helluntairukouksen lukeminen luo ihmeellisesti uutta elämää.

Kaija-Liisa Lindberg
Kappalainen
Kouvolan seurakunta