Hämmennystä ja turvallisuutta

Mitä sinulle tapahtuu, kun hämmennyt ja alkaa pelottaa? Miten alat käyttäytyä? Oletko aivan pokerinaamainen viilipytty ulospäin vai näkyykö sisäinen vapina muillekin? Alatko toimia ripeästi kuin automaattiohjauksella? Joku alkaa hermostuksissaan puhua pölpöttää. Niin kävi Pietarille, kun hän häkeltyi ja pelästyi ollessaan Jeesuksen ja parin kaverin kanssa vuorella.

Oli varmaan mahtavaa päästä pikku porukalla retkelle Jeesuksen kanssa! Ei ollut alituista kansan virtaa ympärillä hamuamassa koko ajan jotakin. Ei ollut muita lähiporukan miehiäkään, vain he kolme. Kiva pieni irtiotto ja laatuaikaa Mestarin kanssa. Mutta Jeesuksen kanssa ei silläkään kertaa homma mennyt niin kuin sitä kuvittelisi.

Rauhallisesta leppoisasta retkestä tuli jo monenlaiseen tottuneille järisyttävä kokemus. Nuo kolme miestä, Pietari, Jaakob ja Johannes kokivat ihmeen. Se ei ole aina ihan kivaa. Kaikki eivät ylipäätään kaihoa ihmeitä ja järisyttäviä kokemuksia. Mieluisan ihmeellistä voisi olla se, kun on rauhaa ja hiljaisuutta eikä kukaan touhota mitään.

Ravisuttavan kokemuksen Jeesus kavereille siellä vuoriretkellä järjesti. Voit lukea koko jutun Matteuksen evankeliumista (Mt 9:2-8). Keskellä hämmennystä Pietari alkoi puhua pulputtaa eikä ihan ehtinyt loppuun saakka miettiä, mitä ehdottelee. Harkitsemattoman pulinan keskellä oli myös suuri viisaus: ”on hyvä, että me olemme täällä!”

Missään muualla ei ole niin hyvä olla kuin Jeesuksen lähellä. Ja jos mukana on pari hyvää kaveria, niin aina paranee. Oletko sinä kokenut sen? Toivon loppukesääsi hetkiä, jolloin sydämen syvimpään sopukkaan saakka saat vahvan kokemuksen: on hyvä, että olen juuri tässä nyt! Siinä samassa paikassa on Jeesus kanssasi lahjoittaen kirkastavan hetken, jossa voit luottaa, että Jumala on hyvä ja hän on sinunkin elämässäsi.

Siunattua kirkastussunnuntaita Jumalan rakkauden ympäröimänä.

Minna Tanska

Jaalan kappeliseurakunta