Jeesuksen lähettiläät

Aivan tavallisista ihmisistä, joilla oli vielä paljon oppimista elämästä ja Jumalasta, kasvoi apostoleita, Kristuksen lähettiläitä. Heidän aloittamansa työn seurauksena meillä on seurakunta ja kristillinen kirkko.

Jeesus oli karismaattinen puhuja. Häntä tultiin kuuntelemaan kaukaakin. Mutta Jeesus ei tyytynyt vain puheiden ja sanojen voimaan. Hän välitti Jumalan valtakunnan asiaa myös tekemällä tunnustekoja: paransi sairaita ja teki tekoja, joissa näkyi jumalallinen voima.

Jeesus julisti, että Jumalan valtakunta on lahja. Hän lupasi syntien anteeksiantamuksen kaikkein syntisimmillekin. Jeesus lähettää omansa maailmaan todistamaan tästä armosta ja palvelemaan ihmisiä hänen nimessään. Kristitty on Vapahtajan lähettiläs: ”Kristus lähimmäiselleen”.

Jumalan sana on uskomme perustus. Kun Jumala puhuu meille sanansa kautta ja tekee työtään sydämessämme, silloin oman elämämme todellisuus muuttuu toiseksi. Sanassa hän itse tulee luoksemme, puhuu meille, antaa syntimme anteeksi ja täyttää meidät ilolla. Sanassaan hän myös näyttää, millaisia me olemme. Kenelläkään meistä ei ole varaa tuomita toista.

Arkisen elämän keskellä näkyy uskoni ja siitä nousevat elämänarvoni. Ratkaisuissani ja valinnoissani tulee esille Jumalani. Todistan uskostani tekemisilläni ja tekemättä jättämisilläni, olemuksellani, teoillani, sanoillani. Usko ei ole seurausta hengellisestä suorittamisesta. Se on pysähtymistä ja jäämistä Jumalan varaan.

Usko on Jumalan lupauksiin luottamista.

Jumala toimii ihmisten kautta. Me ihmiset olemme hänen käsiään. Jokaisella kristityllä on oma lahjansa, jolla palvella toisia ihmisiä ja seurakuntaa. Kaikkia lahjoja tarvitaan, jokaisen kristityn panosta uskon vahvistukseksi, epätoivon lievittämiseksi ja toivon tuomiseksi.

Sinä Jeesus, Mestari hiljainen, et vaatimuksiin vie.
Tulet vastaan seuraasi pyytäen ja itse olet tie.
Enkä leipää, laukkua sauvaakaan saa turvaksi matkalle.
Otan yhden askelen kerrallaan ja pääsen perille.
(virsi 510)

Ulla Koskinen