Tärkeä kysymys

Raamattu auttaa meitä hahmottamaan Jumalan salaperäistä olemusta ja antaa vastauksen kysymykseen, jota he kaikki kyselevät: lapsi vanhemmiltaan arkisten askareiden keskellä, kaksi nuorta toisiltaan, keski-ikäinen aviopari ratkaisemattomien ristiriitojen keskellä, vanhus liittäessään hauraan kätensä toiseen samanlaiseen hoivakodin vuodeosastolla ja Jeesus Pietarilta. Kaikki he kyselevät samaa ja miljoonat heidän kanssaan.
Tuon tärkeän kysymyksen esitti myös Jeesus Pietarille noin parituhatta vuotta sitten.

Saman kysymyksen Jeesus esittää myös meille silloin, kun kohtaamme meitä ympäröivän maailman hädän ja avun tarvitsijan. Sodan keskellä elävien ihmisten pelossa ja ahdistuksessa, nälkää näkevien anovissa katseissa Jeesus kysyy - rakastatko sinä minua?

Menneisyys ja nykyhetki kohtaavat ja lyövät kättä tuossa Jeesuksen esittämässä kysymyksessä, sillä Jumala on sama ja muuttumaton eilen, tänään ja ikuisesti. Jumala loi meidät ihmiset vuorovaikutukseen kanssaan. Hän haluaa puhutella meitä luotujaan kaikkina aikoina.

Jumala osoitti meille rajattoman rakkautensa pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa, joka opettaa meitä rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä kuin itseämme. Hän myös kehottaa meitä tekemään lähimmäisillemme sen, mitä toivoisimme itsellemme tehtävän.

Rakastatko sinä minua? - kysyy Jeesus ristillä ja ylösnoussut Vapahtaja meiltä, sinulta ja minulta, kaikissa niissä ihmisissä, jotka on asetettu meidän elämäämme kohdattaviksemme lähimmäisen rakkaudella.

Vaikka meidän ihmisten onkin vaikea rakastaa toisiamme ja itseämme, Jumala rakastaa meitä ehdoitta. Hän hyväksyy meistä jokaisen juuri sellaisena kuin olemme. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainoan poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän. Siitäkin huolimatta, että rakastamme maailmaa enemmän kuin Jumalaa ja itseämme enemmän kuin lähimmäistämme, 
Jeesus on sovittanut meidät kaikki rakkaudellaan.

Maarit Hirvelä
Seurakuntapastori
Kouvolan seurakunta