Lääke nimeltä pistis

Tänään, Marian ilmestyspäivänä, näkymätön ja mikroskooppinen koronavirus on pysähdyttänyt meidät ihmiset ympäri maailman. Parhaimmillaan tilanne saa aikaan toisista välittämistä. Pahimmillaan se saa sairauden lisäksi aikaan pelkoa, epäluuloa, syyttelyä, vihaa ja jopa kuolemaa. Vastalääkettä ei vielä ole ja jokainen on vaarassa altistua virukselle.

Mutta mitä jos viruksen aikaansaamaa tuhoa vastaan onkin lääke? Lääke, joka on ollut olemassa jo vuosituhansia. Sen kreikankielinen nimi on pistis. Pistis-lääke syntyi maailmaan 2000-vuotta sitten ja ensimmäinen sen vaikutukselle altistunut oli neitsyt Maria. Hän uskoi ja sanoi enkelille: ”Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.” Tuosta näkymättömästä pistiksestä - uskosta syntyi maailmaan Parantaja. Jeesus Kristus. Kaikki häntä kuulleet ja nähneet ihmiset altistuivat pistiksen vaikutukselle. Osa heistä otti uskon vastaan ja he paranivat sen lääkitsevästä voimasta. Heidän kauttaan lääke alkoi levitä maailmaan sitä muuttaen. Me kristityt olemme altistuneet uskonlääkkeelle koko elämämme ajan. Mutta olemmeko käyttäneet sitä ja onko se saanut parantaa meitä?

Koronan mahdollinen vastalääke voi estää sairastumisen, mutta pistis-lääke saa aikaan paljon enemmän: rohkeutta, rakkautta, terveyttä, toivoa, totuutta, anteeksiantoa ja elämää. Se vaikuttaa luottamuksen Jeesukseen, Marian ja Jumalan Poikaan. Usko kääntää mielemme ja sydämemme Jumalan puoleen, kaikissa tilanteissa, häneltä apua pyytämään. Se tunnustaa hänet Kaikkivaltiaaksi. Rakkaus saa meidät näkemään lähimmäisemme hädän ja usko avaa meille toivon näköalan. Tänäänkin.

Usko ohjaa rukoilemaan: Pyhä Jumala, Kaikkivaltias Herra. Sinun puolesi me käännymme, kuule meitä. Anna uskonlääkkeen levitä kaikkialle maailmaan. Salli sen tuulen lailla puhaltaa ja hävittää korona. Voittaa se, niin kuin Sinä voitit kuoleman. Hyvyydessäsi siunaa meitä ja varjele meitä. Käännä kasvosi kansoja kohti ja ole meille armollinen. Anna meille sinun rauhasi niin kuin aikanaan annoit sen Marialle. Muista kansaasi ja osoita meille laupeutta. Armahda meitä ja paranna meidät. Sinuun me turvaamme. Aamen.

Maarit Kenttälä
vs. seurakuntapastori