Voimaa elämään

Vahvin luonteenpiirteeni on sitkeys. Siitä on ollut suurta apua monen elämän haasteen ja vaikeuden selättämisessä. Kärsivällisyys ei sitä vastoin kuulu vahvuuksiini. Kaikenlainen odottaminen koettelee kärsivällisyyttäni.  

Suurten elämänmuutosten keskellä kärsimättömyys nostaa helposti päätään. Oman elämänkokemukseni pohjalta sen kyllä tiedän, että asioilla on taipumus järjestyä. Silti omaan mieleeni nousee niin monia asioita, joista tuntuu täysin mahdottomalta selviytyä elämänmuutosten keskellä. Silloin on vaikea pysähtyä odottamaan. 

Kristityn elämä on myös odottamista. Aina ei ole helppoa antaa Jumalan todellisuuden koskettaa, omalla ajallaan ja omalla tavallaan. Omat odotuksemme siitä, miten Jumalan tulisi toimia, ovat usein niin erilaisia kuin Jumalan toiminta ja hänen tahtonsa.

Jeesus sanoo: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat”.

Elämän vaikeuksien uuvuttamina tarvitsemme matkallamme virvoitusta – elävää vettä. Jeesus lupaa meille Pyhän Hengen, joka tekee uudeksi ja virvoittaa meidät elämässämme nääntyneet. Pyhän Hengen hoidossa oman ja toisen ihmisen keskeneräisyys muuttuu siedettäväksi. Me kaikki tarvitsemme armollista kohtelua. 

Pyhä Henki muistuttaa meitä siitä, että niin kaikissa elämän kipupisteissä ja kuin muutoksissakin, Jumala on puolellamme. Hän on läsnä koko elämämme matkalla sen iloissa ja säröissä. 

Kristillinen usko on uskoa sellaiseen lähteeseen, josta riittää kaikille. Se on luottamusta armoon, joka antaa mahdollisuutensa menettäneelle uuden mahdollisuuden. Menetyksen kokeneelle varman toivon. Tämä Ylösnousseen Kristuksen lupaus on voimassa kaikenlaisille ihmisille olosuhteista riippumatta.

Ulla Koskinen
Kouvolan seurakunnan III seurakuntapastori