Siirtymisestä

Totisesti, totisesti: se, joka kuulee minun sanani ja uskoo minun lähettäjääni, on saanut ikuisen elämän. Hän ei joudu tuomittavaksi, vaan hän on jo siirtynyt kuolemasta elämään (Joh. 5:24).

Elämme: siirrymme. Huomaamme tai emme, siirrymme historian vaiheesta toiseen, tekniikasta toiseen, uudistuksesta toiseen, ikävaiheesta toiseen. Sukupolviroolit ovat mukana kaikessa, mitä teemme ja miten suhtaudumme itseemme, omiin tunteisiimme, toisiin ihmisiin ja asioihin.

Onko ajatus siirtymisestä Sinulle tänään helppoa vai vaikeaa? Työelämän siirtymisissä olen kokenut helpottavaksi ajatuksen siitä, että tuleva (ja ehkä pelottava) on jo läsnä. Sen sijaan, että muutoksen päivittelemiseen käyttää tunne-energiaa, tulevan voi ajatella hyvänä asiana, joka jo on ja odottaa meitä.

Jumalan hyvä maailma, ikuinen elämä, taivas – miten sitä kutsummekaan - on jo läsnä. Matkakumppani Jeesuksen kanssa emme eksy. Jokainen päivä on matkapäivä, siirtymistä. Jokaisena päivänä voin tehdä hyvää toisille ja luomakunnalle. Tämä päivä on hyvä päivä.

Ei ole sattumaa, että tuomiosunnuntai ja ensimmäinen adventtisunnuntai ovat kirkkovuodessa peräkkäin. Ajatellessamme siirtymistä saamme alkaa alusta jo nyt, tuomiosunnuntaina.

Kaija-Liisa Lindberg
Kouvolan seurakunta