Jouluinen vertaistuki 


Vertaistuki on ihmiselle tärkeää. Aina helpottaa, kun joku on kokenut samaa ja ymmärtää. Ei tarvitse selittää. Saamme aikamoisen vertaistuki kokemuksen tämän vuoden tiimoilta. Erikoista on, että voimme puhua meneillään olevista korona- kokemuksista missä päin maailmaa tahansa ja heti ollaan samalla kartalla. Sellaista ei historiassa usein tapahdu. 

En tiedä kuinka paljon joulun sanomaa, Jumalan tulemista ihmisen nahkoihin, ajatellaan vertaistuen näkökulmasta. Minua se koskettaa syvästi. Jumala halusi tulla ihmiseksi, maailmankaikkeus puristui jyväksi, kokeakseen saman kuin me ja tehdäkseen puolestamme sen, mihin emme itse pystyneet. Siinäpä todellinen rakkausviesti. Jumalan poika alkoi ihmiselämänsä muutamasta solusta alkaen, kasvoi, joutui opettelemaan puhumisen ja kävelyn, oli joskus nälkäinen, ahdistunut ja yksinäinen sekä vastaanotti monenlaista kohtelua. Hän joutui, samoin kuin mekin, sisäisiin kamppailuihin ja rukoili sormet ruvella apua ja sitä, että Isä ohjaa eteenpäin. Kaikkivaltias luopui vallastaan ja kuolematon suostui kuolemaan, silkasta rakkaudesta.

Jotain todella suurta on siis ollut ja on edelleen aivan lähellä. Pimeän keskellä imen kuin sieni sitä toivoa, lohtua ja valoa, joka päälleni lankeaa. Olen siitä kiitollinen ja veljestäni Jeesuksesta, joka on pysyvä vertaistukeni – ja vielä enemmän. Hänen syntymäänsä juhlimme pian - todellakin aiheesta!

Johtava sairaalapastori Mia Räty