Kiitävänuoli toi rauhaa 

Ensi sunnuntaina juhlimme helluntaita, Jumalan kolmannen persoonan, Pyhän Hengen, erityistä juhlapäivää. Kun Jeesus kertoi etukäteen Pyhästä Hengestä, hän puhui myös rauhasta: ”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” Joh. 14:27

Halusin kirjoittaa teille rauhasta, mutta oloni olikin rauhaton. Sitten tilanne muuttui! Meille tuli eilen pieni, suloinen rauhan lähettiläs, kissanpoika, jonka nimesimme lempinimeltään Kipsuksi. Koko nimi on Kiitävänuoli, sillä pentu vaikutti kasvattajansa luona tosi nopealta ja ketterältä.

Ensimmäisen vuorokautensa uudessa kodissa Kipsu on ottanut yllättävän rauhallisesti. Vähän on leikittykin, mutta enimmäkseen pentu on pötkötellyt ja makuulta tarkkaillut uutta isäntäväkeään ja paljon myös nukkunut. Olin varannut päivän uuden tulokkaan kanssa seurusteluun. Nyt olen sitten pötkötellyt, tarkkaillut pentua ja välillä torkkunut. Kiireisen viikon jälkeen tällainen tutustuminen onkin tehnyt hyvää.

Kissanpentu näyttää, kuinka uuden ja vähän pelottavan edessä kannattaa ottaa rauhallisesti. Tutkia tilannetta ja seurailla uusien ihmisten tapoja hötkyilemättä. Arvaan, että vielä täällä verhot pöllyävät ja matot ruttaantuvat vauhtileikeissä, mutta tänään kiitän rauhasta ja levollisuudesta, johon pieni kisu minut osasi pysäyttää. Ajattelen, että näinkin Pyhä Henki voi toimia.

Pyhä Henki lahjoittaa myös iloa, luottamusta, rohkeutta, rakkautta, lohdutusta ja tietenkin uskoa Jumalaan. Rukoilen, että sinä saat juuri sitä, mitä sinulta tänään eniten puuttuu!

Minna Tanska, Jaalan pappi