Tulkoon sinun valtakuntasi!

Tämän kevään poikkeusaikana Kouvolan seurakuntien kirkonkellot ovat kutsuneet maanantaista torstaihin puolenpäivän aikaan rukoilemaan Suomen ja koko maailman puolesta. Huoli ja epätietoisuus koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi on vienyt kyselemään elämän perustusta ja suuntaa. Kirkonkellojen soitto on muistuttanut Jumalasta ja rukouksen mahdollisuudesta.

Rukouksen maailma on luottamuksen, toivon ja mahdollisuuksien maailma. Siinä on paljon salattua. Rukouksessa on hyvä olla ja siitä saa voimaa, sillä rukouksessa saa kohdata Jumalan. Aamen, saamme rohkeasti ja toivoa täynnä lähestyä häntä.

Jeesus kehotti seuraajiaan rukoilemaan luottavaisesti, Jumalaa saa kutsua Taivaalliseksi Isäksi. Kun rukouksen lopuksi sanoo Aamen, totisesti, sen saa sanoa varmuudella, joka on kiinni Jumalan suuruudessa ja armossa, ei rukoilijan innossa tai vaihtuvissa ajatuksissa. Vaikka kirkonkellojen puolenpäivän soitto päättyy toukokuun lopussa, ei lopeteta rukousta! Suomi, tämä maailma ja me itse tarvitsemme rukousta!

Jeesus sanoi: ”Rukoilkaa te siis näin: Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi.” Matt 6:9-10. Tulkoon sinun valtakuntasi -rukoushaaste helatorstaista helluntaihin 21.-31.5. kutsuu maailmanlaajuisesti ja ekumeenisesti rukoukseen myös meitä Suomessa. Jumala kuulee rukoukset Jeesuksen nimessä, meillä on mahdollisuus parannuksentekoon ja tulevaisuuteen. Jumalan siunaus kantakoon meitä.

Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua.
Herra kirkastakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen.
Herra kääntäköön kasvonsa sinulle ja antakoon sinulle rauhan.
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Aamen.

Eija Murto