Ilosanoma

Muistan elävästi tilanteen, joka tapahtui muutama vuosi sitten kun lapsemme olivat vielä pieniä. Tulimme kotiin ja kuin tyhjästä esikoinen suuntasi minua kohti mietteliään lauseen: ”Onkohan Jeesus oikeasti olemassa?” En ehtinyt sanomaan mitään, kun noin kaksi-kolmevuotias kuopus totesi pontevasti ”On se, se Jeesus on mun kerhossa.”

Lasten ollessa pieniä olin kotiäiti ja kirkon perhekerhojen suurkuluttaja. Kerhojen vetäjät, arvokkaat lastenohjaajat, valmistivat hienoja ja tärkeitä hetkiä niin lapsille kuin myös meille vanhemmille. Jumalan sanaa kylvettiin kerhossa ja se jäi itämään. Nuo lastenohjaajat eivät saaneet koskaan tietää miten siemen oli todella itänyt.

Lähetyskäsky on monelle tuttu jo rippikoulusta, mutta kertauksena se kuuluu näin: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” Matt. 28:18–20

Meidät kaikki on kutsuttu tähän työhön. Ja työn tärkeys on lisääntynyt myös kotimaassa. Moni on vieraantunut kirkosta ja kirkon sanomasta. On tärkeää ja ajankohtaista jakaa evankeliumia, koska se todella on ilosanoma.

Lähetyskäskyn lopussa on tärkeä sana, opettakaa. Miten monin eri tavoin voimmekaan opettaa jokainen lähimmäistämme. Monesti saatan itse syyllistyä siihen, että vähättelen saarnaani tai jotain tilannetta. Epäilys saa vallan, mahtaako kukaan kuitenkaan kuunnella minua. Kerta toisensa jälkeen olen saanut kokea, että kyllä joku kuuntelee aina. Itäminen vie aikaa ja saattaa kestää. Joskus se voi olla vasta vuosien päästä.

Evankeliumi on ilosanoma, jonka kylväjä on Jeesus. Yksin Jumala tietää milloin on kasvun aika.

Mervi Rosnell

pastori