Puhdas ilonaihe

Jumalan käskyn mukaan kaikki tulee puhdistaa oikein. Jos siis ei voi puhdistaa jotain tulella, tulee puhdistaa se vedellä. Temppelissä piti puhdistus toimittaa lisäksi verellä. Sillä esimerkiksi pyhitettiin ja puhdistettiin temppelin käyttöesineet. Ylimmäisen papin tuli myös toimittaa veriuhri omien syntiensä edestä ennen kuin hän saattoi toimittaa muut temppelissä toimitettavat puhdistusmenot. Jeesus vihitään ensimmäisenä Loppiaisena kasteensa hetkellä Ylimmäiseksi papiksi - jotta koko maailma voisi pelastua ja puhdistua.

Kasteen salaisuus ja suuri ihme olet sinä ja minä! Pelastus tuli yksilötasolle rakkautena, "jottei yksikään joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän uskomalla Jeesuksen veren voimaan pelastaa, puhdistaa ja pyhittää meidät täydellisesti."

Jumala tahtoo meidät vesikasteessa mukaan perheeseensä. Siinä meistäkin tulee kuninkaallisen pappissuvun jäseniä. Jumalan perheeseen päästään kasteen-liitossa: kun meidät otetaan ottolapsiksi vedellä kastamalla itse kukin Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Silloin saamme periä täydet lapsioikeudet.

Jeesuksen kasteen hetkellä itse Pyhä Kolminaisuus näyttäytyy yhdessä, kun Pyhä Henki kuin kyyhkynen laskeutuu Jeesuksen ylle ja taivaasta kuuluu samalla Jumalan ääni: ”Sinä olet minun rakas Poikani, sinuun minä olen mieltynyt.”

Toinen suuri salaisuus on  Pyhän Hengen -alaisuus: koko elämämme - sinun ja minun - syvin arvo ja tarkoitus piilee että meistä voi tulla enemmän kuin Jerusalemin temppelirakennus. Meidät on luotu "Pyhän Hengen temppeleiksi". Jumala haluaa meidän oppivan sydämessämme ja hengessämme rukoilemaan häntä "hengessä ja totuudessa". Silloin voimme toimia oikein yhteistyössä hänen kanssaan - hengen johdattamina, nöyrinä ja puhtaina. Henki - vesi ja veri yhdessä todistavat puolestamme Jumalan lapseuden arvovaltaa, asemaa ja voimaa.

Johannnes ilmoitti Jeesuksen kasteen yhteydessä, että Jeesus voi kastaa meidät  vedellä ja Pyhällä hengellä. Jeesuksen piti syntyä Jumalan Karitsaksi. Verellään ja synnittömänä täydellisenä uhrina vain hän voi lunastaa, puhdistaa ja pyhittää elämämme todelliseen täyttymykseen.

"Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!" Johannes osoittaa sormellaan Jeesusta, joka vakuuttaa: "Minä olen sinut lunastanut ja nimeltä kutsunut: sinä olet minun!"

Kyösti Finér

lähetyspappi

Kouvolan seurakunta