Tea´s Half Acoustic - Songs for the Strange days

Tea´s Half Acoustic

Kuusankosken kirkko

Musiikkia gospelin alkulähteiltä nousten tähän päivään. THA on 9-henkinen bändi, jonka tyylissä blues, soul, country, pop & rock yhdistyvät omalaatuiseksi musiikilliseksi keitokseksi. Liput 15 €.

Vuonna 2014 Tea's Half Acoustic konsertoi Kuusankoskella osana vuotuista kirkkomusiikkiviikkoa. Tänä vuonna kouvolalaiset juurimusiikin lähettiläät tekevät paluun Kuusankosken kirkkoon

Vuonna 2010 perustettu Roots & Blues-kollektiivi on kehittynyt vuosien aikana pienestä puoliakustisesta coverbändistä omaa tuotantoa luovaksi artistiksi. THA on tänä päivänä jopa 9-henkinen kokoonpano, jonka tyylissä blues, soul, country, pop & rock lyöttäytyvät yhteen luoden omintakeisen ja rouhean musiikillisen keitoksen. Bändiä johtaa upeaääninen Tea Salo, jonka voimakas ääni ja tulkinta ei jätä ketään kylmäksi.

THA julkaisi vuonna 2021 debyyttialbuminsa ”Moving”, joka on saanut mainion vastaanoton sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Levyn kappaleet ovat soineet ulkomaisissa internetradioissa useasti. Suomessa mm. Kantritohtori Teppo Nättilä on soittanut levyn nimikappaleen omassa ohjelmassaan YLE Radio Suomessa ja Radio Kaakon soittolistoilta löytyy parikin THA:n kappaletta. Bändi on tällä hetkellä valmistelemassa uutta levyä, joka olisi tarkoitus julkaista ensi vuonna. Tarkoituksena on julkaista singlelohkaisu digitaalisesti jo tämän vuoden puolella.

Marraskuussa on kuitenkin aika palata kirkkoon. Vuonna 2014 THA soitti ennakkoluulottomasti kappaleita omasta repertuaaristaan ja gospelin käsitettä venytettiin. Konsertti oli menestys ja bändi palasi Kuusankosken kirkkoon vielä toistamiseen sekä esiintyi kertaalleen myös Sippolan kirkossa.

Marraskuun konserttiin on valittu lohdutusta ja iloa tuovia kappaleita. THA:n musiikillinen maisema sijoittuu vahvasti americanaan ja bluesiin, joten konsertissa kuullaan kappaleita, jotka ovat syntyneet puuvillapeltojen katveessa ja rämeiden liepeillä, siellä gospelin alkulähteillä. Syvästä etelästä noustaan kuitenkin myös tähän päivään ja konsertissa kuullaan esimerkiksi bändin omaa tuotantoa. Tea's Half Acoustic haluaa koskettaa, lohduttaa, tuoda valoa ja iloa marraskuun iltaan. Olet lämpimästi tervetullut mukaan.

Strange days are at hand.
I might never understand
What lies beneath the earthly stroll
and what is the meaning of it all.
All I can see, hear, and feel.
Are the strangest days in me.

-TS-

THA on: