Ihmeitä ja elämää -konsertti

to 24.11. klo 18.00
Anneliina Rif

Kuusankosken kirkko

Konsertti keskiaikaisten tarinoiden ja laulujen maailmasta. Anneliina Rif, laulu ja keskiaikaiset soittimet. Liput 10 €.

Ihmeitä ja elämää -konsertti rakentuu keskiaikaisten laulujen ja tarinoiden maailmasta. Jumalallisia ihmeitä koettiin monenlaisissa olosuhteissa, ja taivaallinen väliintulo ratkaisi muutoin vaikeasti korjattavia asioita. Kertomukset ihmeistä levisivät laajalle ja sama tarina saattoi vaeltaa läpi Euroopan kertomuksen kielen vaihtuessa paikalliseen muotoon ja musiikin saadessa vaikutteita matkan varrelta. 

Konsertissa kuullaan mm. abbedissa Hildegard Bingeniläisen lauluja, teoksia Cantigas de Santa Mariasta ja Laudario di Firenzestä.

Anneliina Rif on Kouvolassa ja Kuusankoskella lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt sopraano, Sibelius- Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri Rif on Suomen eturivin keskiaikaisen musiikin osaajia. Vanhan musiikin osaamista hän on kerryttänyt lukuisilla mestarikursseilla sekä Lontoossa Jessica Cashin (laulu) ja Pamela Thorbyn (nokkahuilu) ohjauksessa. Nykyään hän on itse kysytty vanhan musiikin kouluttaja. Anneliina soittaa konserteissaan sopivalla kattauksella myös erilaisia huiluja, sinfoniaa, goottiharppua, psalttaria, rebekiä, kelloja ja perkussioita.

Anneliina Rif on esiintynyt paitsi eri yhtyeiden ja orkestereiden sopraanosolistina, myös usean vanhan musiikin kokoonpanon jäsenenä Suomessa ja ulkomailla, konserteissa ja vanhan musiikin festivaaleilla. Hän on levyttänyt mm. suomalaiselle ALBA- ja ranskalaiselle OPUS 111 -levymerkille sekä nauhoittanut YLE:lle kantanauhoja varhaisbarokin ja keskiajan ohjelmistoa. Vuonna 2009 ALBA Records julkaisi soololevyn De Angelis, joka koostuu hyvin varhaisesta keskiaikaisesta musiikista, Hildegard Bingeniläisen lauluista sekä suomalaisista kansansävelmistä. Vuonna 2021 Fuga Oy julkaisi Duo Medievalin Hodie aperuit nobis –Varjoista valoon -albumin.

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Kuusankosken seurakunta

Ota yhteyttä

Kanttori
Jaalan kappeliseurakunta Kuusankosken seurakunta

Konserttivastaava 2025