Bring me your song again!

Sopraano Maija Rautasuo

Kuusankosken kirkko

Sopraano Maija Rautasuo ja pianisti Pinja Ukkola konsertoivat tunnelmallisessa Kuusankosken kirkossa. Bring me your song again! -konsertti tuo duon ensimmäistä kertaa Rautasuon kotipaikkakunnalle ja kotikirkkoon. Konsertissa kuullaan lauluja rakkaudesta, kaipuusta ja menetyksestä Straussilta, Rangströmiltä, Damströmiltä, Dukelta ja Herbertiltä sekä Sibeliuksen pianomusiikkia.

Maija Rautasuo ja Pinja Ukkola aloittivat yhteistyön Metropolia Ammattikorkeakoulussa vuonna 2020. Liedduona he ovat saaneet ohjausta mm. Heikki Pelliseltä, Joonas Pohjoselta sekä Ilmo Rannalta. He osallistuivat Suomen Lied -Akatemian mestarikurssille Vantaalla vuonna 2021. Rautasuon ja Ukkolan viimeisistä esiintymisistä mainittakoon suomalaisen laulumusiikin festivaali Arabia Kaikuu (2022) sekä liedkonsertti Stigar syksyllä 2021. Samana syksynä he kilpailivat valtakunnallisessa Helsinki Lied-kilpailussa. Duoa yhdistää ystävyys sekä sitoutunut työskentelytapa. Muusikkoina he eivät pelkää tarttua haasteisiin ja tuoda esille omaa tulkintaansa.

Sopraano Maija Rautasuo valmistui keväällä 2022 Metropolia Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi Juha Karvosen johdolla. Aiemmalta koulutukseltaan Rautasuo on Kasvatustieteen maisteri (2018). Monipuolisena muusikkona Rautasuo viihtyy niin oopperan, liedin kuin kevyenkin musiikin parissa erilaisissa kokoonpanoissa. Kesällä̈ 2020 hän debytoi Italiassa Adinan roolissa G. Donizettin oopperassa Lemmenjuoma (OperaExtravaganza) ja syksyllä 2021 hän lauloi Irenen roolin E. Rautavaaran oopperassa Auringon talo (Metropolia AMK). Kilpailukokemusta Rautasuo on niittänyt vuonna 2021 Timo Mustakallio-kilpailuissa Savonlinnassa ja myöhemmin samana vuonna Helsinki Lied-kilpailussa. Vuonna 2023 Rautasuo on mukana Esmo ry:n O. Merikannon oopperassa Elinan surma. Rautasuon musiikillista työskentelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Pianisti Pinja Ukkola valmistui musiikin kandidaatiksi Taideyliopiston Sibelius Akatemiasta keväällä 2022 opettajanaan Kirill Kozlovski. Laulajien kanssa työskentely on kulkenut solistisen pianonsoiton rinnalla Ukkolan opinnoissa ja hän on saanut ohjausta siihen mm. Heikki Pelliseltä, Colin Hanseniltä ja Ilmo Rannalta.

• Musiikki Musiikki

Kuusankosken seurakunta