Majataloilta

Ida Elina kantele kainalossa
Kuusankosken kirkko ja Kouvolan seurakuntien YouTube-kanavalla

Majataloilta on yhteisöllinen illanvietto, jossa on kahvitarjoilu, musiikkia, hyviä sanoja elämästä ja Jumalasta. Perjantaina 15. lokakuuta on musiikkivieraana laulaja-lauluntekijä ja popkanteletar Ida Elina, joka on tehnyt upeita kantelesovituksia niin tunnetuista pophiteistä kuin virsistäkin.

Matalan kynnyksen illanvietto

Majataloilta on gospelmuusikko ja laulutekijä Pekka Simojoen alulle panema matalan kynnyksen illanvietto kirkossa. Illan tarkoituksena on luoda uutta yhteisöllisyyttä ja antaa ihmisille mahdollisuus antaa omat lahjansa käyttöön ja tuoda seurakunnan toimintaa lähemmäs tämän päivän ihmistä. Majatalossa pyritään tuomaan evankeliumi esille modernisti ja leppoisasti, sanomasta tinkimättä.

Kuusankoskella Majataloiltoja on vietetty pari kertaa vuodessa. Musiikki on tärkeässä roolissa ja siitä on vastannut kanttori-gospelmuusikko Henna Nieminen Gospelkuoronsa kanssa. Illoissa on ollut mukana myös musiikkivieraita.

”Haluan välittää musiikillani toivon sanomaa”

Majataloillassa musisoiva Ida Elina on mielenkiintoa herättävä persoona niin Suomessa kuin maailmallakin. Hän on viihdyttäjä, YouTube-ilmiö ja Suomi-lähettiläs maailmalla. Suomalaisille Ida Elina on tuttu televisiosta ja erityisesti vuoden 2019 Linnan Jatkoilta sekä 2020 Linnan Juhlista.

Uskon Kristukseen ja haluan välittää musiikillani toivon sanomaa," sanoo Ida Elina

Kantele on ollut Ida Elinan soitin 13-vuotiaasta lähtien.
– Yksi YouTube-video, fingerstyle-kitaristin versio Michael Jacksonin Billie Jeanista, mullisti musiikillisen ajatteluni ja siitä aloitin oman popkanteleen soittotyylin kehitystyön, Ida Elina kertoo. Hänen kehittämänsä tyyli on saanut kanteleen ääreen satoja nuoria soittajia, ja hän on opettanut soittotyyliään kanteleensoittajille ympäri Suomen.

Ida Elina on konsertoinut Kiinassa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Japanissa, sekä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Lasten ja nuorten hyvinvointi ja koulutus niin Suomessa kuin maailmalla ovat lähellä hänen sydäntään, ja hän on ollut mukana näitä asioita ajavissa projekteissa.

Pe 15.10. klo 18 Majataloilta Kuusankosken kirkossa: mukana ovat kanteletaiteilijatar Ida Elina, Kuusankosken Gospelkuoro Henna Niemisen johdolla, Kuusankosken nimikkolähetti Sanna Suutari, muusikko Tommi Huuskonen ja pastori Pauli Heinola. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja siellä on kahvitarjoilu.

Tapahtuma myös striimataan ja se on katsottavissa Kouvolan seurakuntien YouTube-kanavalla

Kuusankosken seurakunta