Myötätuntoilta

Valkealan seurakuntakeskus

Myötätuntoilta kolmena peräkkäisen torstai-iltana

to 10.9, 17.9 ja 24.9.2020 klo 18.00 - 20.00 Kristiina Nordman myötätuntoilta seurakuntalaisille.
Myötätuntoilloissa puhutaan myötätunnon ytimestä eli toisen ihmisen huomaamisesta, hänen asemaansa asettumisesta, hänen hyvänsä edistämisestä ja siitä, miten myötätunto tulee näkyväksi juuri tekoina. Tähän liittyy olennaisesti myös itsemyötätunto eli kyky olla itselle armollinen. Myös myötäilo, joka on myötätunnon yksi tärkeä osa-alue. Pystynkö iloitsemaan toisen ilosta ja tekemään näkyväksi hyviä hetkiä?
Vuorovaikutus vahvistaa myötätuntoa ja siksi mietimme illoissa myös hyvää tekevän ja läsnäolevan kohtaamisen rakennuspuita. Miten voimme kasvaa kuuntelijoina ja vahvistaa toisessa nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen tunnetta, jotka ovat jokaisen syviä perustarpeita? Myötätuntoinen ilmapiiri vahvistaa tutkitusti ihmisten hyvinvointia, se saa ihmisen voimaan paremmin ja luo turvallista tilaa, jossa ihminen saa olla kokonainen omine vahvuuksineen ja heikkouksineen. Hyvä uutinen onkin, että myötätuntoa voi opetella ja oppia.
Lähtökohtana ja kehyksenä teemaan on kristinuskon ilosanoma Jumalan myötätuntoisesta rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan. Se tuli todeksi Jeesuksessa, jonka tavasta kohdata ihmisiä meillä on paljon opittavaa. Jumala rakastaa meitä Jeesuksen tähden, vaikka emme itsessämme olisikaan rakastettavia.
Illat on tarkoitettu kaikille heille, jotka haluavat yhdessä pohtia, havahtua, tehdä oivalluksia ja löytää yksinkertaisia työkaluja kohti myötätuntoisempaa elämää. Voit osallistua vain yhteen iltaan tai kaikkiin iltoihin. Myötätuntoa käsitellään jokaisessa illassa hieman eri näkökulmista.

Valkealan seurakunta