Siioninvirsiseurat

Jaalan Raitti

Siioninvirsiseurat eli Herännäisseurat (myös körttiseurat tai Herättäjän seurat) ovat herännäisyyden piirissä järjestettäviä seuroja. Tilaisuus koetetaan pitää yksinkertaisena. Puheita ei kirjoiteta eikä välttämättä suuremmin valmistella vaan koetetaan sovittaa puhetta Jumalasta kulloisenkin tunnelman ja kuulijakunnan mukaan. Puheet ovat lyhyitä, 5-10 minuutin mittaisia. Perinteisissä seuroissa voi puhua kuka tahansa halukas. Puheet pidetään istualtaan.

Seuroissa veisataan Siionin virsiä. Virret on perinteisesti aloitettu numeroa kuuluttamatta. Virret hyvin tunteva seuravieras voi valita virren tilanteen mukaan ja aloittaa sen. Erillisiä rukouksia ei herännäisseuroissa pidetä. Jaalan siioninvirsiseuroissa on kahvitarjoilu ja vastuuhenkilönä on eläkkeellä oleva rovasti Heikki Kiviluoto.

Jaalan kappeliseurakunta

Kuusankosken kirkko

Taideilta raamatun enkeleistä

Valkealan kirkko

Veisuilta Valkealan kirkossa

Lauletaan nuorten veisukirjan lauluja eri vuosikymmeniltä.

Virsiä ja viiniä -ilta

Viinitarjoilu nyyttäriperiaatteella