su 24.11. kello 18.00

Kirkkomusiikkiviikko - Täällä Pohjantähden alla - Petri Laaksosen 25-vuotisjuhlakonsertti Kuusankosken kirkko

Juhlakonsertin ohjelmisto koostuu Petri Laaksosen tuotannosta 25 vuoden varrelta. Laaksonen on pidetty laulaja niin konserttisaleissa kuin kirkoissakin. Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana hänellä on poikkeuksellinen kyky koskettaa kuulijoita melodisilla ja elämänmakuisilla lauluillaan.

Petri Laaksonen on sanonut: Olen saanut toteuttaa nuoruuden unelmaani 25-vuotta laulajana ja säveltäjänä. Tästä kiitollisena haluan tarjota kuulijoilleni mieleenpainuvan konsertti-illan laajasta ja monipuolisesta ohjelmistostani.

Laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen on tehnyt urallaan erityisen monipuolisesti musiikkia. Vuonna 1994 julkaistun Täällä Pohjantähden alla debyyttilevyn jälkeen Laaksonen on julkaissut useita soololevyjä ja kokoelmia sekä säveltänyt lukuisia teemallisia albumeita mm. Sininen hetki, Lauluja särkyneille, Lohdutuksen lauluja ja In Memoriam – Elät aina minussa. Lisäksi hänen kynänjälkensä on tunnettu monista iskelmistä ja euroviisuista (Eläköön elämä, Sata salamaa) aina joululauluihin ja hengellisiin sävelmiin. Yhteensä Laaksosen albumeita on myyty yli 250 000 kappaletta.

Petri Laaksonen on palkittu uransa aikana useilla kulta- ja platinalevyillä ja alkuvuonna 2018 hänelle myönnettiin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan arvostettu kirkkotaiteen Engel-palkinto.

Laaksosen lauluissa yhdistyvät tarttuva melodisuus sekä vahva musiikin harmonian intensiivisyys, joka pitää kuulijan otteessaan. Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana vahvan ja persoonallisen äänen omaava Laaksonen jättää harvoin kuulijoitaan kylmäksi.

Liput konserttii: ovelta tunti ennen konserttia 20€/ ennakkoon lippu.fi 22,50€.

Lisätietoa Kirkkomusiikkiviikosta

Kuusankosken seurakunta

Kirkkomusiikkiviikko - Maan korvessa kulkevi -konsertti

Gospellaulaja-lauluntekijä Kristiina Brask, multimuusikko ja laulaja Ossi Jauhiainen sekä useista bändeistä tunnettu kitaristi Mikko Tuomi tuovat vanhoja virsiä ja uutta gospelmusiikkia raikkain sovituksin Kuusankosken kirkkoon.

Kirkkomusiikkiviikko - Laulutuuli-konsertti

Pekka Laukkarinen trion ja lapsikuoro Valonsäteiden, Lauluvaunun sekä Ilonpisaroiden Laulutuuli-konsertti valloittaa kaikenikäiset kuulijat. Luvassa on vauhdikas koko perheen konsertti uusien Laulutuuli-laulujen seurassa. Pekka Laukkarinen triossa soittaa Laukkarisen lisäksi kielisoitinspesialisti Matti Laitinen ja kosketinsoittaja Leevi Helo.

Kirkkomusiikkiviikon jumalanpalvelus

Canzonetta-kuoro, kamarikuoro Credo ja Kuusankosken seurakunnan kamariorkesteri tuovat juhlan tuntua Kirkkomusiikkiviikon jumalanpalvelukseen.