Synkkien virsien ilta

Synkkien virsien ilta Kuusankosken kirkko

Elämän ikiaikaiset tosiasiat, kuten kuolema ja kärsimys, ovat pääosassa tummansävyisessä yhteislauluillassa. Synkkien virsien helmissä tummuuden läpi loistaa kirkkaus.

Yhteislauluilta kirkkovuoden loppumetreillä.

Kanttori Marianna Pellinen laulattaa virsikirjasta raskaan sarjan virsiä, joissa käsitellään kaunistelematta ihmiselämän pelkoja, ahdistuksia ja kuolemanpelkoa. Niiden kautta päästään sitten kirkkauteen.

Virsikirjassa on lauluja ja tekstejä 1600 vuoden ajalta. Vaikka maailma on muuttunut paljon vuosisatojen varrella, virret ovat ajattomia. Aina ihmiset ovat kuolleet, aina on ollut pelkoja, yksinäisyyttä ja murhetta. Monet virret ovat komeita ja niissä sanoitetaan ihmisen elämää hienosti. Lopussa päästään toivoon ja kirkkauteen. Valkeus ei tunnu miltään ilman pimeyttä.

Synkkien virsien illan kulku on yksinkertainen: tulija ottaa ovelta virsikirjan ja käsiohjelman, kirkonkellojen soiton jälkeen virsiä lauletaan virsikirjasta vajaan tunnin verran. Sitten lähdetään kotiin. Ei puhetta, ei selityksiä, ainoastaan laulua.

Vapaa pääsy.

Kuusankosken seurakunta

Maria-sali

Keskiajan ääni

Duo Medieval -yhtye tuo nykypäivään valloittavan tuulahduksen keskiajalta

Elimäen kirkko

Psalmimusiikkia

Psalmeja laulajien esittämänä. Tervetuloa hiljentymään kauniiden psalmitekstien ja musiikin äärelle!

Valkealan kirkko

Psalmimusiikkia