Muistimessu

ke 18.9. kello 13.00

Kouvolan Keskuskirkko

Muistimessu on erityisesti ikäihmisille suunnattu jumalanpalvelus, jossa muistisairaita huomioidaan mm. tutuilla virsillä, rukouksilla, rauhallisella kohtaamisella ja selkeydellä.

Muistimessu liittyy viikolla 38 vietettävään Muistiviikkoon ja 21.9. vietettävään Maailman Alzheimer-päivään. Muistimessulla halutaan pitää esillä muistisairautta sairastavan oikeutta hengelliseen elämään ja seurakuntayhteyteen.

Kouvolassa messua rakentamassa ovat pastori Lasse Karppela, kanttori Mari Lehtinen, diakoni Leea Piirainen, Kouvolan seudun Muisti ry:n työntekijöitä sekä joukko vapaaehtoisia. Messussa otetaan huomioon muistisairaiden mahdollisuudet osallistua ja elää mukana messussa.  Pyörätuoleille on riittävästi tilaa ja ehtoollista voidaan jakaa myös omalle paikalle.

Ikäihmisten ja muistisairaiden erityisestä huomioimisesta huolimatta Muistimessu sopii kaikille.

Muistimessun järjestää Kouvolan seurakunta yhteistyössä Kouvolan seudun Muisti ry:n kanssa. Messun jälkeen on mahdollista saada lisätietoa muistisairauteen liittyvistä asioista Muistiluotsin työntekijöiltä.


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat

Diakoni
Kouvolan seurakunta

Surevat, vapaaehtoiset

Katso myös

ke 18.9. klo 12.00

Muu tila

su 22.9. klo 10.00

Kouvolan Keskuskirkko

Messu Keskuskirkossa

Saarna Matti Kontkanen, liturgia Lasse Karppela ja kanttori Mari Lehtinen. Kouvolan Seudun Rauhanyhdistyksen kirkkopyhä.