Missa Brevis et Sanctus -konsertti Keskuskirkossa

Missa Brevis et Sanctus -konsertti Keskuskirkossa Kouvolan Keskuskirkko

Su 17.2. klo 18 Konsertti Keskuskirkossa. Eero Kesti: Missa Brevis.

Kotkan Kantaattikuoro ja sinfoniaorkesteri, johtaa Pekka Soranummi. Liput 15 €,
alle 12-v.ilmaiseksi.

Kymenlaaksolaisen Eero Kestin säveltämä Missa Brevis.

Ennenkuulumatonta musiikkia – Eero Kestin sävellys saa kantaesityksensä.

Kotkan Kantaattikuoro ja sinfoniaorkesteri kantaesittävät Eero Kestin teoksen "Missa Brevis et Sanctus" kuorolle ja orkesterille Kotkan kirkossa sunnuntaina 10.2.2019 klo 18 ja Kouvolan Keskuskirkossa su 17.2.2019 klo 18.

Viime keväänä Kotkan Kantaattikuorolle tarjoutui mahdollisuus ottaa ohjelmistoonsa kotkalaisen Eero Kestin aikaisemmin esittämätön, vuonna 1993 säveltämä teos Missa Brevis et Sanctus. Kuoro otti haasteen vastaan ja aloitti harjoittelun syyskauden alussa tavoitteena teoksen kantaesityksen valmistaminen yleisölle.

Teos kuullaan Kouvolan Keskuskirkossa sunnuntaina 17.2.2019 klo 18. Sen esittävät Kotkan Kantaattikuoro ja tätä tarkoitusta varten mestari-kisälli-periaatteella Kotkan seudun musiikkiopiston opettajista ja heidän opinnoissaan pitkälle edenneistä opiskelijoista sekä Kymi Sinfoniettan muusikoista koottu sinfoniaorkesteri. Opiskelijat saavat ainutlaatuisen tilaisuuden soittaa sinfoniaorkesterissa yhdessä musiikin ammattilaisten kanssa ja osallistua kantaesityksen toteuttamiseen. Teoksen johtaa Kotkan Kantaattikuoron taiteellinen johtaja Pekka Soranummi.

Eero Kestin vaikuttavan teoksen Missa Brevis et Sanctus kantaesitys johdattaa kuulijat sointivärien maailmaan. Kyrien nöyrä pyyntö nousee vaikuttaviin korkeuksiin ja johdattaa jousien raivokkaaseen tuomiopäivän Dies Irae -maalaukseen. Gloria soi riemukylläisenä ja filosofinen Sanctus viimeistelee upean kokonaisuuden.

Konsertin ohjelmassa on kantaesityksen lisäksi Kestin sovitus Astor Piazzollan kauniista Enkelisarjasta (Milonga del Ángel) jousiorkesterille ja pianolle.

Konserttiliput maksavat 15€ ja niiden myynti alkaa kirkon ovilla tuntia ennen esityksen alkua.

Konsertin toteutuksen mahdollistavat Kymin osakeyhtiön 100-vuotissäätiön sekä Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahaston Elli Kuuselan rahastosta Kotkan Kantaattikuorolle myöntämät apurahat.

Tervetuloa kokemaan musiikin taikaa ison kuoron ja sinfoniaorkesterin voimin!

Kouvolan seurakunta

Kouvolan seurakunta

Työalasta vastaava kanttori. Sonus-kuoro ja Chimeskelloyhtye Klangi. facebook.com/Musiikkia Kouvolan seurakunnissa

Elimäen seurakuntakeskus

Marianpäivän yhteisvastuukonsertti

Tervetuloa nauttimaan musiikista ja osallistumaan Yhteisvastuukeräykseen!

Kouvolan seurakuntakeskus

Puhukaa minulle rakkaudesta

Puhukaa minulle rakkaudesta, ShelterBox-tukikonsertti Kouvolan seurakuntakeskuksen Maria-salissa su 24.3. klo 18

Käpylän kirkko