Pyhäinpäivänä muistetaan aiempia sukupolvia

Pyhäinpäivä on kristillinen juhlapyhä, joka muistuttaa jälleennäkemisen toivosta. Tänä vuonna pyhäinpäivää vietetään lauantaina 5. marraskuuta. Seurakunnat järjestävät pyhäinpäivän jumalanpalveluksia, hartaushetkiä ja iltakirkkoja eri puolilla Kouvolaa. Lisäksi pyhäinpäiväviikonloppuna Kouvolan seurakuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia jalkautuu hautausmaille.

Pyhäinpäivä Kouvolan seurakunnissa

klo 10 Pyhäinpäivän messu Elimäen siunauskappelissa.
klo 10 Jumalanpalvelus Kuusankosken siunauskappelissa.
klo 10 Messu Valkealan kirkossa. Seppeleenlaskut klo 9.45 Karjalaan jääneiden muistomerkki ja klo 11.15 Pro Patria.
klo 10 Messu Keskuskirkossa. Messun jälkeen pystykahvit ja tallenne, jossa Timo Malm ja Kirsi Valapuro muistelevat Kouvolan seurakunnan hautausmaihin liittyvää työtään.
klo 11 Sanajumalanpalvelus Sippolan kirkossa. Suoratoistona Anjalankosken seurakunnan Facebook-sivulla.
klo 14 Hartaus Korian siunauskappelissa.

Sippolan kirkossa klo 11 ja iltakirkoissa muistetaan viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleita seurakuntalaisia sytyttämällä heidän muistokseen kynttilät ja lukemalla niiden viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden seurakunnan jäsenten nimet, joista tieto jäsentietojärjestelmään on rekisteröitynyt 2.11. mennessä.

Valoa pimeään

Kohtaa seurakuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia hautausmailla eri puolilla Kouvolaa. Keskusteluseuran lisäksi on tarjolla kuumaa juotavaa.

Perjantaina 4.11.

klo 18-20 Elimäen hautausmaalla.

Lauantaina 5.11.

klo 12-14 Korian siunauskappelilla.
klo 14-16 Muhniemen, Välikankaan, Hirvelän, Karhunkankaan ja Anjalan vanhalla hautausmaalla.
klo 15-17 Valkealan kirkonkylän hautausmailla.

Kynttilän voi sytyttää myös muualle haudattujen muistomerkille

Pyhäinpäivänä on tapana viedä haudoille kynttilöitä ja kukkia. Kynttilöiden sytyttäminen symboloi iankaikkisuuden toivoa ja uskoa kuoleman jälkeiseen elämään. Jos ei pääse sytyttämään kynttilää toisella paikkakunnalla sijaitsevalle omaisen haudalle, voi kynttilän viedä hautausmaalla muualle haudattujen muistomerkille. Kouvolan seurakuntayhtymän hautausmailta löytyy muualle haudattujen muistelupaikkoja tai muistomerkkejä, joiden luona voi käydä sytyttämässä oman kynttilänsä.

Hautakynttiläpalvelua tilauksesta Valkealassa

Valkealan seurakunta sytyttää tilauksesta kynttilän haudalle pyhäinpäivänä 5.11. Valkealan kirkkomaalla tai Hukalan hautausmaalla, ja lähettää kuvan kynttilästä tilaajalle. Tilaus tulee tehdä 25. lokakuuta mennessä: paivi.koskinen@evl.fi, 0400 825 445 tai anne.mynttinen@evl.fi, 040 182 7317. Tilauksen yhteydessä tulee mainita, että tilaus koskee pyhäinpäivää, ja kertoa vainajan nimi ja hautausmaa sekä mahdollisia lisätietoja, esimerkiksi syntymäaika tai kuolinaika tai muiden samaan hautaan haudattujen vainajien nimiä. Kuvan lähettämistä varten tarvitaan puhelinnumero, johon kuva lähetetään, tai sähköpostiosoite tai postiosoite. Hautalyhdyn ja kynttilän hinta on 25 euroa, kynttilä omaan lyhtyyn tai hatullinen hautakynttilä 12 euroa. Kynttiläpalvelun tuotto menee Valkealan seurakunnan nimikkolähetystyölle.

Lue lisää pyhäinpäivästä ja sen merkityksestä: www.pyhainpaiva.fi

Kahdet kädet pitelevät palavaa valkoista kynttilää.
Kirkoissa sytytetään kynttilät vuoden aikana poisnukkuneiden seurakuntalaistemme muistoksi.