Vaikuta vaaleissa

Seurakuntavaalit pidetään joka neljäs vuosi marraskuussa: seuraavat vaalit pidetään tänä vuonna. Vaaleissa voivat äänestää kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet.

Seurakuntavaalit ovat tärkeä vaikuttamisen paikka, sillä vaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet. Jos haluat olla mukana tekemässä päätöksiä, voit asettua ehdolle seurakuntavaaleihin, jos olet täysi-ikäinen ja konfirmoitu kirkon jäsen. Myös äänestämällä olet mukana vaikuttamassa, ketkä seurakunnan asioista päättävät.

Tietoa seurakuntavaaleista Kouvolan seurakunnissa löydät vaalisivuilta osoitteesta www.kouvolanseurakunnat.fi/seurakuntavaalit

Tutustu Kouvolan seurakuntayhtymän päätöksentekoon

Ehdokasasettelu on käynnissä

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on käynnissä, jatkuen 15. syyskuuta asti. Ehdolle voivat asettua kaikki 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä täyttävät kirkon jäsenet. Lähtisitkö sinä ehdolle seurakuntavaaleissa? Tutustu seurakuntavaalien ehdokasasetteluun.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalien valtakunnaliset sivut löytyvät osoitteesta: www.seurakuntavaalit.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Käsi ojentaa vaaliäänestyslapun leimattavaksi.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.