Vaikuta vaaleissa

Seurakuntavaalit pidetään joka neljäs vuosi marraskuussa: seuraavat vaalit pidetään vuonna 2022. Vaaleissa voivat äänestää kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet.

Seurakuntavaalit ovat tärkeä vaikuttamisen paikka, sillä vaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet. Jos haluat olla mukana tekemässä päätöksiä, voit asettua ehdolle seurakuntavaaleihin, jos olet täysi-ikäinen ja kirkon konfirmoitu jäsen. Myös äänestämällä olet mukana vaikuttamassa, ketkä seurakunnan asioista päättävät.

Tietoa seurakuntavaaleista Kouvolan seurakunnissa löydät vaalisivuilsta osoitteesta www.kouvolanseurakunnat.fi/seurakuntavaalit

Tutustu Kouvolan seurakuntayhtymän päätöksentekoon

Ehdokasasettelu on jo käynnissä

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on käynnissä, jatkuen 15. syyskuuta asti. Ehdolle voivat asettua kaikki 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä täyttävät kirkon jäsenet. Lähtisitkö sinä ehdolle seurakuntavaaleissa? Tutustu seurakuntavaalien ehdokasasetteluun.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalien valtakunnaliset sivut löytyvät osoitteesta: www.seurakuntavaalit.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Käsi ojentaa vaaliäänestyslapun leimattavaksi.

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä. Jos seurakuntasi kuuluu seurakuntayhtymään, tämän yhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei myöskään ole vaalikelpoinen.

Tutustu kirkon vaalijärjestykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä