Kuusankosken seurakunta 100 vuotta

Kun seurakuntamme aloitti toimintansa vuonna 1919, Kuusankoskella vallitsi alakuloinen tunnelma. Sisällissota ja sen jälkiselvittelyt aiheuttavat täällä monenlaisia murheita ja vastakkainasetteluja. Vaikeana aikana uuden seurakunnan tehtävänä oli toivon ja sovinnon sanoman välittäminen. Kuusankosken seurakunta on pitänyt alusta lähtien esillä sanomaa Jumalasta, jolle kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita ja rakkaita.

Sadan vuoden ajan Kuusankosken seurakunta on tehnyt paljon hyvää työtä. On autettu, tuettu, lohdutettu ja rohkaistu usein kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Tämä hyvän tekeminen jatkuu yhä.

Kuusankosken seurakunnan ydintehtävä on puhua Kristuksesta, johon uskomalla pääsemme taivaaseen.

Tänä vuonna järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina jokin juhlavuoteen liittyvä tapahtuma. Lisäksi vuoden aikana on muita erityisiä tilaisuuksia. Tapahtumissa huomioidaan kaikenikäiset.

Varsinainen juhlaviikko 2.-9. kesäkuuta käynnistyy Suvivirren sunnuntailla ja päättyy juhlajumalanpalvelukseen ja juhlatilaisuuteen. Juhlaviikolla erilaisia tilaisuuksia on joka päivälle.

Juhlavuoden 2019 kevätkauden tapahtumia:

Juhlavuoden kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Huhtikuu

Pe 19.4. klo 20 Kärsimysmusikaali Murheesta iloon Kuusankosken kirkossa. Musikaali pitkäperjantain tapahtumista. Kuusankosken ja Jaalan  kappeliseurakunnan kirkkokuorot, näyttelijät, bändi Impossible. Vapaa pääsy. Järjestää Kuusankosken seurakunta ja Jaalan kappeliseurakunta.

La 20.4. klo 22 Kuusankosken kirkossa kärsimysmusikaali Murheesta iloon, jonka jälkeen ehtoollisenvietto.

Toukokuu
Ti 7.5. klo 18 Luento Kuusankosken seurakuntakeskuksessa: Kaksi kovaa koota - Kirkko ja Koulu.  Filosofian tohtori, Kuusankosken lukion lehtori Juha Forsberg.
To 16.5. klo 18 Kuusankosken seurakuntakeskuksessa Zooppera – koko perheen musiikkikertomus Nooasta ja suuresta merimatkasta. Henna Nieminen, lapsikuoro Valonsäteet ja Marianna Pellinen.

Juhlaviikko 2.6. - 9.6.2019
Su 2.6. klo 10 Suvivirren sunnuntai Kuusankosken kirkossa.
Ma 3.6. klo 18 Kesäinen yhteislaulutilaisuus Voikkaan kirkossa.
Ti 4.6. klo 18 Ilta Kuusankosken seurakuntakeskuksessa: Seurakunta sodan aikana. Sotilaspoika-kuoro, kanttori Pekka Ainali, rovasti Juha Pesonen.
Ke 5.6. klo 18 Seurakunnan historiaa sanoin ja kuvin Kuusankosken kirkossa. teologian tohtori, kirkkoherra Kimmo Ylikangas, kanttori Hannu Muukka.
To 6.6. klo 19 Musiikin tohtori Jan Lehtolan urkukonsertti Kuusankosken kirkossa.
Pe 7.6. klo 18 Luento Voikkaan kirkossa: Voikkaan vaiheita. Kulttuurineuvos Eero Niinikoski.
Su 9.6. klo 10 Juhlajumalanpalvelus Kuusankosken kirkossa, saarna piispa Seppo Häkkinen. Juhlatilaisuus seurakuntakeskuksessa klo 15, juhlapuhe kulttuurineuvos Eero Niinikoski.