Kuusankosken seurakunta 100 vuotta

Kun seurakuntamme aloitti toimintansa vuonna 1919, Kuusankoskella vallitsi alakuloinen tunnelma. Sisällissota ja sen jälkiselvittelyt aiheuttavat täällä monenlaisia murheita ja vastakkainasetteluja. Vaikeana aikana uuden seurakunnan tehtävänä oli toivon ja sovinnon sanoman välittäminen. Kuusankosken seurakunta on pitänyt alusta lähtien esillä sanomaa Jumalasta, jolle kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita ja rakkaita.

Sadan vuoden ajan Kuusankosken seurakunta on tehnyt paljon hyvää työtä. On autettu, tuettu, lohdutettu ja rohkaistu usein kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Tämä hyvän tekeminen jatkuu yhä.

Kuusankosken seurakunnan ydintehtävä on puhua Kristuksesta, johon uskomalla pääsemme taivaaseen.

Tänä vuonna järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina jokin juhlavuoteen liittyvä tapahtuma. Lisäksi vuoden aikana on muita erityisiä tilaisuuksia. Tapahtumissa huomioidaan kaikenikäiset.

Varsinainen juhlaviikko 2.-9. kesäkuuta käynnistyy Suvivirren sunnuntailla ja päättyy juhlajumalanpalvelukseen ja juhlatilaisuuteen. Juhlaviikolla erilaisia tilaisuuksia on joka päivälle.

Juhlaviikko 2.-9.6.2019

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Su 2.6. Suvivirren sunnuntai Kuusankosken kirkolla:

klo 10 Gospel-jumalanpalvelus kirkossa, klo 11-14 toimintaa ja tapahtumia kirkonmäellä koko perheelle, maksuton ruokailu. Lue lisää

Ma-ke 3.-5.6. klo 10-15 Kuusankosken kirkko avoinna, päivittäinen ohjelma:
klo 11 Raamatunlukua
klo 12 Keskipäivän musiikki
klo 13 Mahdollisuus kiivetä kirkon torniin
klo 14 Hiljentymishetki
Kahvitarjoilu. Kirkon esittelyä. Lapsille puuhaa lasten kappelissa. Rukousalttareita eri puolilla kirkkoa.

Ma 3.6. klo 18 Kesäinen yhteislaulutilaisuus Voikkaan kirkossa kanttori Marianna Pellisen johdolla. Kahvitarjoilu.
Ti 4.6. klo 18 Ilta Kuusankosken seurakuntakeskuksessa "Seurakunta sodan aikana". Sotilaspoika-kuoro ja orkesteri Pekka Ainalin johdolla, rovasti Juha Pesonen. Kahvitarjoilu.
Ke 5.6. klo 18 Seurakunnan historiaa sanoin ja kuvin Kuusankosken kirkossa. Kirkkoherra Kimmo Ylikangas, kanttori Hannu Muukka.
To 6.6. klo 19 Urkukonsertti Kuusankosken kirkossa. Jan Lehtola.
Pe 7.6. klo 18 Luento Voikkaan kirkossa: Voikkaan vaiheita. Kulttuurineuvos Eero Niinikoski. Musiikkiohjelmaa, Nadja ja Arto Lindeman. Kahvitarjoilu.
Su 9.6klo 10 Juhlajumalanpalvelus Kuusankosken kirkossa, saarna piispa Seppo Häkkinen. Jumalanpalveluksen jälkeen maksuton ruokailu kirkonmäellä. Juhlapuun istutus.
klo 14 Kahvitarjoilu ja onnittelujen vastaanotto seurakuntakeskuksessa.
klo 15 Pääjuhla seurakuntakeskuksessa: juhlapuhe kulttuurineuvos Eero Niinikoski.

SYYSKAUDEN OHJELMA:

Vapaa pääsy kaikkiin tapahtumiin.

Ti 3.9. klo 18 Hautausmaakävely vanhalla hautausmaalla Eero Niinikosken johdolla.
To 5.9. Klo 18 Hautausmaakävely uudella hautausmaalla Eero Niinikosken johdolla.
Ti 1.10. klo 18 Surumusiikki-ilta siunauskappelissa uudella hautausmaalla.
Ti 5.11. klo 18 Luento Kuusankosken seurakuntakeskuksessa: ”Työväestön seurakunta”.
TT Martti Ajo.
Ti 3.12. klo 18 Ilta Kuusankosken seurakuntakeskuksessa: ”Kuusaalainen joulu”. Tuula Rikala, Eijaleena Martikainen, Erkki Hirviriutta.