Virkaten lämpöä kirkkoon

Jaalan kirkko täyttää 140 vuotta ja sen kunniaksi jaalalaiset aikovat virkata 100 istuinalustaa puupenkeille. – Tarkoitus on lainata istuinalustat tapahtumia varten ja ne voi palauttaa taas seuraavaa käyttöä varten, kertoo Jaalan kappalainen Minna Tanska. - Mielestäni kirkon penkit ovat kovia ja talvella kylmiäkin. Itse virkatuista istuinalustoista tulee lämmin kädenojennus vierailijoille, kertoo Jaalan lähetyssihteeri Susanna Roitto

Idea jalostui Jaalan kirkonkylän kinkereillä Irmeli Salosen kodissa. – Jaalan lähetyspiirissä on käynyt vähänlaisesti väkeä ja mietin sille vaihtoehtoja. Minnan ehdotettua istuinalustojen virkkausta innostuin heti, kertoo Susanna Roitto. – Sipun Leena oli lahjoittanut Irmelille muutaman kauniin alustan ja oli itse paikalla. Niinpä taitaja ja tekijät olivat samassa tilassa ja idea alkoi elää, kertaa Roitto. – Olin juuri hakenut peräkärryllisen matonkuteita, joten materiaalitkin olivat valmiina, kertoo seurakunnan puuhanainen Irmeli Salonen.

 

Käsityöt mukaan kirkkoon

Jaalan kirkossa kävi juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina uudenlainen pöhinä. - Kun järjestimme ensimmäisen Virkkuukirkon yllätyimme positiivisesti kaikki, muistelee Irmeli Salonen.

- Ihmisiä tuli paljon, jopa Myllykoskelta ja muista ympäristöseuduilta. Ideahan ei ollut alun perin meidän ja sen lainaaminen/monistaminen on toivottavaa, kertoo Irmeli Salonen. Virkkukirkossa esivirkkaajana ja tekstinlukijana ollut Leena Sippu jatkaa: - Jumalanpalveluksessa huomasi, että oli helpompi keskittyä, kun oli käsillä tekemistä. Kirkkopyhässä oli lämmin ilmapiiri, saarnassa oli virkkaaminen huomioitu hienosti.

Seuraava Virkkuukirkko järjestetään 7.10. kello 10. – Kerrankin on siis lupa tehdä käsitöitä kirkossa! Mukaan voi ottaa oman käsityön tai kirkon takaosasta virkkuukoukun ja kuteita, kertoo Susanna Roitto - Emme me lankoja tai kuteita halua siunata vaan ne kädet ja ihmiset, jotka silmukoiden ja virkkausten kautta tekevät hyvää lähimmilleen. Lähetystyössä villasukkien siunaus on moninkertainen, kun ensin tekijä tulee siunatuksi työllään, ostaja saa lämpimät jalat tai lahjoittaa ne eteenpäin. Ja vielä tuotto menee siunaukseksi lähetyskentälle, iloitsee Roitto.

Virkkuuilloista intoa yhteiseen työhön

Projektin tueksi järjestetään Jaalassa syksyn aikana Virkkuuiltoja. Niihin saa osallistua vaikkei osaa tai halua virkata. Opettajia ja tarvikkeita löytyy varmasti kaikille. Samalla esitellään Jaalan kappeliseurakunnan uuden nimikkolähetin Sanna Suutarin työtä Kyproksella.

Ensimmäinen Virkkuuilta järjestetään torstaina 20.9. Lemminkäisillä. - Olen menossa syyskuussa käymään Kyproksella, joten tuon tuoreitä terveisiä nimikkolähetiltämme, kertoo Aino Lemminkäinen.

Jaalan kirkosta ja virkkuuilloista löytyy valmista kudetta, leikattavia kuteita, virkkuukoukkuja, ohjeita ja malleja. – Jokainen saa osallistua kykyjensä ja voimiensa mukaan. Joku voi hakea materiaalit ja ohjeet ja tehdä työtä kotona, toinen virkata virkkuuillassa kerroksen tai pari. Jollekin taas pelkkä kuteiden leikkaaminen kahtia voi riittää, sitäkin on mukavampi tehdä parityönä niin että toinen avaa paksua kudetta ja toinen leikkaa, Irmeli Salonen vinkkaa. – Ohjeetkin ovat summittaiset, jokainen kun tekee työtä käsialansa mukaan.

Ota yhteyttä

Lähetyssihteeri
Jaalan kappeliseurakunta Kuusankosken seurakunta

Lähetystyö, aikuistyö