Hallinto ja päätöksenteko Kouvolan seurakuntayhtymässä

Yhteinen kirkkovaltuusto

Kouvolan seurakuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttää Kouvolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto, jossa on 51 jäsentä. Kirkkovaltuusto valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi. Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään 18. marraskuuta 2018. Lue lisää seurakuntavaaleista Kouvolassa.

Paikat valtuustossa jakautuvat kaudella 2015–2018 niin, että Anjalankosken seurakunnalla on 9, Elimäen seurakunnalla 6, Kouvolan seurakunnalla 16, Kuusankosken seurakunnalla 12 ja Valkealan seurakunnalla 8 paikkaa.

Kirkkovaltuusto mm. vahvistaa seurakuntayhtymän talousarvion ja tilinpäätöksen sekä hyväksyy yhtymän toiminta- ja taloussuunnitelman. Valtuuston päätösvaltaan kuuluu myös kiinteän omaisuuden ostaminen ja myyminen sekä suuremmat rakennushankkeet.

Yhteisen kirkkovaltuuston käsittelyn pohjana on aina yhteisen kirkkoneuvoston ehdotus.
Yhteisen kirkkovaltuuston kokoukset ovat julkisia, jollei valtuusto jonkin asian käsittelyn osalta toisin päätä.

Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin YKV:n 4.1.2017 kokouksessa Marjatta Nykänen Kouvolasta ja varapuheenjohtajaksi Hannele Viljakainen Anjalankoskelta.  Puheenjohtajien toimikausi on 2017–2018.

Marjatta Nykänen, marjatta.nykanen@kouvola.fi, p. 040 828 5704

Yhteisen kirkkovaltuuston kokouspäivät syksy 2018:

9.10.2018 Kouvolan srk-keskuksen Maria-sali, 13.12.2018 Kuusankosken seurakuntakeskuksen Sali

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsenet 2015 - 2018 seurakunnittain:

Anjalankoski

Puuri Ari Vainikka Paavo

Esityslistat ja pöytäkirjat

Yhteinen kirkkoneuvosto

Yhteinen kirkkovaltuusto valitsee yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet ja varajäsenet kaksivuotiskaudeksi. Tuomiokapituli määrää yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan, joka on kaudella 2017 - 2018 Kuusankosken seurakunnan kirkkoherra Kimmo Ylikangas.  Varapuheenjohtajana toimii yhteisen kirkkovaltuuston valitsema Anton Kujala Valkealasta, Anton Kujalan henkilökohtainen varajäsen on Ari Puuri Valkealasta.

Yhteinen kirkkoneuvosto on seurakunnan toimeenpaneva hallintoelin, se johtaa seurakuntayhtymän toimintaa ja hoitaa hallintoa, taloutta ja omaisuutta. Neuvosto valmistelee asiat kirkkovaltuustolle ja huolehtii sitten kirkkovaltuuston päätösten toteutumisesta.

Yhteisen kirkkoneuvoston kokouspäivät syksy 2018:

30.8.2018

27.9.2018

31.10.2018

29.11.2018

Yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet ja varajäsenet  2017-2018:

Jäsenet

Pyötsiä Johanna

Esityslistat ja pöytäkirjat

Johtokunnat

Yhteinen kirkkovaltuusto on valinnut toimikaudekseen, 2015 – 2018, henkilöstöpalvelun-, kiinteistö- ja hautauspalvelun sekä It-aluekeskuksen johtokunnat henkilökohtaisilla varajäsenillä. Johtokunnissa puheenjohtajana toimii yhteisen kirkkovaltuuston johtokunnan jäsenistä nimeämä luottamushenkilö. Yhteinen kirkkoneuvosto valitsee johtokuntiin yhteisen kirkkoneuvoston edustajan.

Seurakuntaneuvostot

Tiedot seurakuntaneuvostoista löydät kunkin seurakunnan omilta sivuilta.

►Anjalankoski

►Elimäki