Iltakaste 29.9.2019

Mikkelinpäivänä 29. syyskuuta järjestetään yhteinen kastetilaisuus, jossa on mahdollisuus kasteeseen seurakunnan läsnä ollessa. Tapahtumaan kutsutaan kastettavaksi kaikenikäisiä kouvolalaisia.

Kastetapahtuma järjestetään 29.9. kello 16 Voikkaan kirkossa. Yhteinen kastetapahtuma järjestetään Kouvolassa nyt ensimmäistä kertaa.  Tapahtuma on osa Kuusankosken seurakunnan 100-vuotisjuhlavuotta.

Mukana kastetapahtumassa ovat pastorit David Paski ja Satu Leino, vastaava lastenohjaaja Satu Jääskeläinen ja kerholaisia sekä kanttori Marianna Pellinen ja Lapsikuoro Valonsäteet.

Miten kastetilaisuus etenee?

Tapahtuman aluksi vietetään lyhyt perhemessu, joka jatkuu yhteisenä kastetilaisuutena. Kastetilaisuus koostuu kaikille kastettaville yhteisistä virsistä, rukouksista, puheesta sekä jokaiselle kastettavalle henkilökohtaisesti tehtävistä ristinmerkistä, kastamisesta ja siunaamisesta. Tilaisuuden päätteeksi seurakunta tarjoaa kakkukahvit kaikille tilaisuuteen osallistuville.  Tilaisuuden pukeutumiskoodina on siisti asu. Lapselle voi kysyä kastemekkoa lainaksi seurakunnasta.

Kuka voi tulla kastetuksi?

Tapahtumaan kutsutaan kastettavaksi kaikenikäisiä kouvolalaisia. Kuusankoskelaiset lapsiperheet, joissa on 1.1. – 1.9.2019 syntyneitä lapsia, saavat oman kutsukirjeen tapahtumaan.

Yhteinen kastetapahtuma on vaivaton tilaisuus esimerkiksi niille nuorille, jotka ovat tulossa rippikouluun, mutta joita ei ole lapsena kastettu. Alle 12-vuotiaan osalta riittää, että toinen vanhemmista kuuluu kirkkoon. Kastettavalla tulee olla vähintään yksi kummi, joka on evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen. Kaste antaa mahdollisuuden konfirmaatioon, ehtoolliseen, kummin tehtäviin ja kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen.

Ilmoittautuminen

Kastettavaksi tulee ilmoittautua 8.9. mennessä pastori David Paskille, puh 040 775 4931. Hän tapaa kastettavan, ja lapsen kyseessä ollessa hänen perheensä, kertoo lisää tapahtumasta ja huolehtii viralliset paperit.

Iltakaste 19.9.2019