Hyvyys voittaa

Eräässä tutussa nuorten veisussa lauletaan kuinka pahuuden tähden maa vaikeroi ja kuinka koko luomakunta kaipaa armahtajaa. Tämä veisu tuli mieleeni, kun aloin pohtia tämän sunnuntain aihetta: Jeesus, pahan vallan voittaja. Kuinka paljon pahuutta tämä maa kantaa päällään ja kuinka paljon me tarvitsemme Jumalan armoa osaksemme. 

Hyvä ja paha taistelevat tässä maailmassa. Mutta, pahuudenkin keskeltä voi löytää jotain hyvää, mutta myös valitettavasti toisinpäin, hyvyydestä pahuutta. Epätoivoon ei ole silti syytä lannistua. Maailmassa on paljon hyvää ja olemme me myös saaneet tuntea ihmisten hyvyyttä ja auttamisen tahtoa tänä kovana aikana. 

Jeesus taisteli aikanaan ja taistelee edelleen maailman pahuutta vastaan. Jeesus kohtasi ja kohtaa edelleen ihmisiä silkasta hyvyydestä. Jeesus kohtaa meidätkin iloissa ja suruissa. Olemme kuitenkin niin usein Jumalan edessä avuttomia, olemme mykistyneitä vaikeiden asioiden äärellä. Olemme myös ajoittain kuuroja ja sokeita huomaamaan lähimmäisiämme vierellä. Silti Jumala osoittaa hyvyyttä meitä kohtaan, hän armahtaa, eikä tuomitse. 

Jumala ei meitä tuomitse, mutta me ihmiset olemme ajoittain kovia tuomitsemaan ja arvostelemaan. Jeesuksenkin teot ja sanat aiheuttivat polemiikkia ja kyseenalaistamista nimenomaan kansan keskuudessa. Jeesusta syytettiin ja paneteltiin. 
Tänäkin päivänä Kristus ja sanoma Kristuksesta kohtaa vastustusta. Sanoma armollisesta Jumalasta, syntien sovituksesta ja pelastuksesta kaikuu usein kuuroille korville. Jumala on kuitenkin meitä kohtaan kärsivällinen. Hyvä, Pyhä Jumala malttaa kulkea ailahtelevaisenkin ihmisen rinnalla.

Jumalan hyvyyden ja armon ymmärtäminen omassa elämässä antaa voimaa kohdata myös sitä pahaa. Pahaa vastaan taistellessamme saamme olla Jumalan puolella. Me saamme olla rauhallisin mielin ja Jumalan rakkaus toimii hyväksemme.

Laura Kalenius
Kouvolan seurakunnan seurakuntapastori