Luovuttamatonta uskoa

Muistatko, milloin kuulit ensimmäistä kertaa Jeesuksesta? Kuka sinulle Hänestä kertoi? Millainen oli reaktiosi? Tämä maailma tarvitsee paljon Jeesuksesta kertojia. Ei vain heitä, jotka lähtevät jonnekin kauas tekemään lähetystyötä, vaan myös heitä, jotka kertovat ihan täällä tavallisessa arjessa. Sillä paljon on ihmisiä, jotka eivät ole vielä kuulleet ilosanomaa eivätkä tiedä, millaisen rauhan Kristus voi ihmissydämeen antaa.

Tänään, reformaation muistopäivänä on hyvä pysähtyä miettimään uskoa ja sitä, mikä siinä on luovuttamatonta. Jumalan sana on totuus ja uskon alkulähde. Sen sivuilta puhaltaa Pyhän Hengen tuuli. Ota tänään Raamattusi esiin ja etsi siitä vaikkapa seuraava kohta: Joh. 3:16. Siitä löydät iloa ja voimaa tähän päivään. Se kertoo, mitä Jumala on suuressa rakkaudessaan tehnyt sinun puolestasi.

Mikä sinulle on uskossasi sellaista, josta haluat pitää kiinni? Kuka on sinulle uskon esikuva tai erityisesti kristityn tiellä auttanut ihminen? Muistatko rukoilevan isoäidin, innostavan rippikouluisosen tai hengellisen rinnalla kulkijan? Millainen on iltarukous, rakkain raamatunkohta tai sinulle tärkeäksi tullut virsi? Kristityn matkan varrelle mahtuu monenlaista. Jokainen voi tutkia omaa elämäänsä ja nähdä siellä Jumalan johdatuksen.

Reformaattori Martti Lutherille virret olivat tärkeitä. Meidän virsikirjamme runous on rikasta. Omaa suosikkia voi olla vaikea nimetä, sillä usein se vaihtelee elämäntilanteen mukaan. Tämän päivän teemaan sopii esimerkiksi tämä virsi.

Virrestä 188: 4,5

Näin meille sana opettaa,