Ja tapahtui niinä päivinä.

Ja tapahtui niinä päivinä

Tule ja virittäydy kanssamme adventinaikaan ja joulun tunnelmaan. Kouvolan seurakuntien joulutapahtumat kutsuvat loppiaiseen saakka. Sillä meille on syntynyt Vapahtaja.

Mikä on joulun odotuksessa tärkeintä? Hellitä ja hengähdä. Anna aikaa perheelle ja ystäville. Itsellesi. Raivaa pois turhat vaatimukset kalenteristasi ja mielestäsi. Joulun Herra on tulossa. Käydään häntä vastaan yhdessä.

Onko minulla aikaa ja tilaa kuulla joulun sanoma? Ensimmäisenä jouluna maailmaan syntyi Rakkaus. Betlehemin tallissa, Jeesus-lapsen seimen luona on rauha. Pysähdy joulun ihmeen äärelle. Saat ottaa vastaan parhaan lahjan.

”Jo, joulunrauha, saavu, jää
nyt joka sydämeen,
luo toivon, ilon lämmin sää
maailman kylmyyteen.
Vieraaksi saan nyt kuninkaan,
et muutu, Herra, milloinkaan!
Jo, joulunrauha, saavu, jää,
luo toivon lämmin sää.”

Virsi 31

Jouluvaellus Kouvolassa. Maria ja Joosef seimellä

Kuunteletko Jouluradiota? Anna palautetta!
Kuuluuko Jouluradio Sinunkin jouluusi? Anna palautetta radiosta ja auta meitä kehittämään kanavaa eteenpäin.
Jouluradioon kuuluu radiotaajuuksilla kuuluva pääkanava sekä kymmenen nettiradiota osoitteessa www.jouluradio.fi.

Sähköinen palautelomake

Joulu – Jeesuksen syntymäpäivä

Joulua vietetään Jeesuksen syntymän muistoksi. Jeesus syntyi ihmiseksi ihmisten keskelle. Keskelle vuoden pimeintä aikaa tulee juhla, jossa pimeyteen syttyvä valo sytyttää toivon.

Jeesuksessa Jumala tulee maailmaan ihmiseksi ihmisten keskelle. Hän kokee kaiken, mitä ihmiselämä käsittää; iloa, surua, naurua, kipua ja kuolemaa. Hyvä Jumala ei tyydy katsomaan ihmiselämää korkeuksista vaan tulee ihmisten luokse ihmisen muodossa.

Koska Jeesus syntyi?

Jeesuksen syntymän tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä. Jeesuksen syntymäjuhlaa alettiin viettää joulukuun 25. päivänä 300-luvun alkupuolella, kun kristinuskosta tuli Rooman valtakunnassa valtionuskonto.

Joulu syrjäytti useita ei-kristillisiä juhlia. Talvipäivän seisauksen hetki on ollut monissa kulttuureissa tärkeä juhla. Rooman valtakunnan alueella vietettiin Saturnalia-juhlaa meluisin menoin 17. joulukuuta ja Voittamattoman auringon juhlaa 25. joulukuuta.

Joulun ydin

Miljardit ihmiset maailmassa muistavat jouluna epävarmuuden keskelle syntyvää lasta.

"Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa." (Luuk. 2:5-6)

Joulu tulee silloinkin, kun sitä ei ole ehtinyt valmistella, vaikka pöydät eivät notkuisi ruokaa tai koristeet olisivat ripustamatta.

Joululahjat muistuttavat toisen asemaan asettumisesta, hyväntahtoisuudesta ja keskinäisestä avuliaisuudesta. ”Totisesti: kaiken minkä olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistä, sen te olette tehneet minulle”, sanoo Jeesus. (Matt. 25:40)

Lähde: evl.fi

Lue lisää joulupyhistä evankelis-luterilaisen kirkon sivuilta.