Muistimessu

Kouvolan Keskuskirkko

Muistimessu on erityisesti ikäihmisille suunnattu jumalanpalvelus, jossa muistisairaita huomioidaan mm. tutuilla virsillä, rukouksilla, rauhallisella kohtaamisella ja selkeydellä.

Muistimessu liittyy viikolla 38 vietettävään Muistiviikkoon ja 21.9. vietettävään Maailman Alzheimer-päivään. Muistimessulla halutaan pitää esillä muistisairautta sairastavan oikeutta hengelliseen elämään ja seurakuntayhteyteen.

Kouvolassa messua rakentamassa ovat pastori Lasse Karppela, kanttori Mari Lehtinen, diakoni Leea Piirainen, Kouvolan seudun Muisti ry:n työntekijöitä sekä joukko vapaaehtoisia. Messussa otetaan huomioon muistisairaiden mahdollisuudet osallistua ja elää mukana messussa.  Pyörätuoleille on riittävästi tilaa ja ehtoollista voidaan jakaa myös omalle paikalle.

Ikäihmisten ja muistisairaiden erityisestä huomioimisesta huolimatta Muistimessu sopii kaikille.

Muistimessun järjestää Kouvolan seurakunta yhteistyössä Kouvolan seudun Muisti ry:n kanssa. Messun jälkeen on mahdollista saada lisätietoa muistisairauteen liittyvistä asioista Muistiluotsin työntekijöiltä.

Kaikki seurakunnat

Kouvolan seurakunta

Surevat, vapaaehtoiset

Valkealan kirkko

Iltamessu Valkealan kirkossa

Sinulle, joka kaipaat ja etsit seurakuntayhteyttä.

Kouvolan Keskuskirkko

Messu Keskuskirkossa

Saarna Tomi Päivinen, liturgia Laura Kalenius ja kanttori Mari Lehtinen.

Valkealan kirkko

Messu Valkealan kirkossa