Kuusankosken seurakunta 100 vuotta

Sadan vuoden ajan Kuusankosken seurakunta on tehnyt paljon hyvää työtä. On autettu, tuettu, lohdutettu ja rohkaistu usein kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Tämä hyvän tekeminen jatkuu yhä.

Kuusankosken seurakunnan ydintehtävä on puhua Kristuksesta, johon uskomalla pääsemme taivaaseen.

Kun seurakuntamme aloitti toimintansa vuonna 1919, Kuusankoskella vallitsi alakuloinen tunnelma. Sisällissota ja sen jälkiselvittelyt aiheuttavat täällä monenlaisia murheita ja vastakkainasetteluja. Vaikeana aikana uuden seurakunnan tehtävänä oli toivon ja sovinnon sanoman välittäminen. Kuusankosken seurakunta on pitänyt alusta lähtien esillä sanomaa Jumalasta, jolle kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita ja rakkaita.

Tänä vuonna järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina jokin juhlavuoteen liittyvä tapahtuma. Lisäksi vuoden aikana on muita erityisiä tilaisuuksia. Tapahtumissa huomioidaan kaikenikäiset.

Varsinainen juhlaviikko järjestettiin 2.-9. kesäkuuta. Viikko käynnistyi Suvivirren sunnuntailla ja päättyi juhlajumalanpalvelukseen ja juhlatilaisuuteen.

SYYSKAUDEN OHJELMA

Vapaa pääsy kaikkiin tapahtumiin.

Ti 3.9. klo 18 Hautausmaakävely vanhalla hautausmaalla Eero Niinikosken johdolla.
To 5.9. Klo 18 Hautausmaakävely uudella hautausmaalla Eero Niinikosken johdolla.
Ti 1.10. klo 18 Surumusiikki-ilta siunauskappelissa uudella hautausmaalla.
Ti 5.11. klo 18 Iltatilaisuus Kuusankosken seurakuntakeskuksessa. Kahvitarjoilu klo 17.30. Kuusankosken entinen kirkkoherra, teologian tohtori Matti Perälä, puhuu aiheesta ”Ihmisten ja Jumalan elämää Kuusankoskella". Mukana myös Kuusankosken Puhallinorkesteri.
To 7.11. klo 19 Säveltäjä Esa Kotilaisen konsertti Tellus-äänitteen musiikista Kuusankosken kirkossa.
Ti 3.12. klo 18 Ilta Kuusankosken seurakuntakeskuksessa: ”Kuusaalainen joulu”. Tuula Rikala, Eijaleena Martikainen, Erkki Hirviriutta.