Ryhmätoiminta

On hyvä puhua omista kokemuksistaan ja jakaa ajatuksiaan muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Perheasiain neuvottelukeskus järjestää vertaistukiryhmiä, joissa omat ajatuksensa saa pukea sanoiksi turvallisessa ja luottamuksellisessa ympäristössä.

Kädet

Kaksipäiväinen Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kurssi lauantaina 21.9. ja 28.9.2019 klo 9 - 16:30

Vuorovaikutustaidot ovat parisuhteessa keskeinen asia. Loukkaavilla sanoilla ja kuuntelemattomuudella suhde voidaan saada nopeastikin solmuun, toisaalta rakentavalla vuorovaikutustyylillä puolisoiden välinen yhteys vahvistuu. Vuorovaikutustaidot on läheisyyden työkaluja.  

Parisuhteen vuorovaikutuksen haasteena on se, että henkilö, jolle puhun, on tärkeä, ja asia, jota minun pitäisi kuulla, on merkityksellinen. ”Mitä merkittävämpi ihminen tai asia, sitä enemmän asiaan liittyy tunteita. Mitä enemmän tunteita, sitä enemmän tarvitaan taitoja.”

Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kurssilla opetellaan puhumisen ja kuuntelemisen taitoja pienin askelin. Kuulemista, laaja-alaista puhumista, avoimia kysymyksiä, tunnetaitoja sekä ristiriitojen ratkaisemista. Kurssilla ei keskitytä asioiden selvittämiseen vaan taitoihin, joita tarvitaan, että voit selvittää asioita kotona.  Kurssin ohjaajat Sirpa ja Reijo Tuori ovat suorittaneet Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kurssin ohjaajakoulutuksen.

Kaksipäiväisen kurssin hinta on 40  euroa/pari sisältäen keittolounaan sekä iltapäiväkahvin molempina päivinä. Mukaan kurssille mahtuu 6 paria, ja se pidetään Koivistontalolla, Marjoniementie 5, Kouvola. Kurssille ilmoittaudutaan viimeistään 15.9.2019 sähköisen lomakkeen kautta. Tervetuloa! Tietosuojaseloste

Lisätietoja kurssista Kouvolan perheasiain neuvottelukeskuksesta arkisin klo 10 - 12 puh. 040 714 0556 tai Parisuhdekeskus Katajan sivulta.

Eroryhmät

Ero on vaikea ja kipeä elämänkriisi. Eroryhmä on sinulle, joka olet tehnyt eropäätöksen tai liittosi on ohi. Ryhmä tukee menetyksen suremisessa, eteenpäin jaksamisessa ja vanhasta irti päästämisessä. Ryhmässä voi saada kokemuksen, ettei ole yksin tunteidensa ja vaikeuksiensa kanssa. Vertaistuen voimalla ryhmäläiset ovat saaneet kiinni uudenlaisesta elämästä. Eroryhmä on aina luottamuksellinen.

Eroryhmä kokoontuu iltaisin perheneuvojan johdolla. Ryhmään on jatkuva ilmoittautuminen, ja se käynnistyy kun ilmoittautuneita on vähintään kuusi. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ja perheneuvoja haastattelee jokaisen osallistujan ennen ryhmän käynnistymistä.

Lisätietoa ryhmästä Kouvolan perheasiain neuvottelukeskuksesta arkisin klo 10 - 12 puh. 040 714 0556.

Seuraava ryhmä aloitetaan kun ilmoittautuneita on vähintään kuusi. Ryhmään ilmoittaudutaan sähköisen lomakkeen kautta. Tietosuojaseloste