Palveleva puhelin

Palveleva puhelin tarjoaa keskusteluapua nimettömänä ja luottamuksellisesti.

Palveleva puhelin tarjoaa yhteyden ihmiseen, joka ottaa toisen vakavasti, pyrkii kuuntelemaan ja ymmärtämään häntä. Päivystäjät ovat tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia tai kirkon työntekijöitä, jotka ovat sitoutuneet vaitiolovelvollisuuteen. Palvelevassa puhelimessa yhteydenottajaa ei voi tunnistaa.

Kirkon palvelevan puhelimen vapaaehtoinen työntekijä auttaa rikkomaan yksinäisyyden muuria. Palvelevan puhelimen päivystäjän mukaan yksinäisyys on soittojen keskeinen aihe; monella soittajalla ei ole ketään muuta kelle soittaa.

Palveleva puhelin auttaa puhelimen lisäksi myös chatissa, netissä ja kirjeitse.

Kaipaatko keskusteluapua?

Palveleva puhelin

• suomeksi 0400 22 11 80 su-to klo 18-01,
    pe ja la klo 18-03
  • ruotsiksi 0400 22 11 90 joka ilta klo 20-24
  • soitto maksaa tavallisen puhelun verran

Kirkko Suomessa chat Facebookissa

• Kirkko Suomessa Facebook
  • Chat on avoinna keskusteluun aina, kun työntekijä on paikalla
  • Parhaiten työntekijän tavoittaa arkisin klo 14-18
  • Käyttö ei vaadi Facebook-kirjautumista
  • Chat löytyy Facebook-sivun välilehdeltä: Kirkon chat

Palveleva netti

Palveleva kirje

• Lähetä kirje osoitteella:
    Palveleva kirje
    00131 Helsinki
  • Liitä mukaan osoitetietosi. Lähettäjän osoitetiedot jäävät ainoastaan palvelun ylläpitäjän tietoon.
  • Kirjeeseen vastataan parin viikon sisällä

Haluaisitko päivystäjäksi?

Palvelevan puhelimen päivystäjiksi kutsutaan vapaaehtoisia tasapainoisia aikuisia, jotka haluavat kuunnella ja auttaa toisia ihmisiä. Koulutus- ja ammattitaustat voivat olla erilaisia. Yhteistä päivystäjille on avoin suhtautuminen kaikenlaisiin keskustelunaiheisiin.

Lue lisää tehtävästä

Peruskurssi järjestetään Kouvolassa elo-syyskuussa 2018

Kouvolassa järjestetään Palvelevan puhelimen peruskurssi 8.8.–26.9. keskiviikkoisin klo 18–20. Kaikki koulutukseen pyrkivät haastatellaan. Ilmoittautumisaika koulutukseen on elokuun alkuun mennessä. Kysy rohkeasti lisää Ulla Koskiselta.

Ota yhteyttä:
Ulla Koskinen