Kuusankosken Kirkkokuoro

Kuusankosken Kirkkokuoro on paikkakunnallaan perinteikäs kuoro, joka on täyttänyt tänä vuonna 92 vuotta.

On aika harvinaista, että näinkin iäkkäällä kuorolla on ollut vain kolme johtajaa. Kuoron perusti Kuusankosken seurakunnan ensimmäinen kanttori, dir.cant. Paavo O. Salokannel vuonna 1924 toimien sen johtajana vuoteen 1958 asti. Sen jälkeen ohjat otti käsiinsä kanttori, dir. cant. & mus. Tapani Rautasuo johtaen kuoroa aina vuoteen 1994 saakka. Siitä lähtien kuoroa on johtanut dir. cant. & mus. / DL Jarmo Kukkonen.

Kuusankosken Kirkkokuoro avustaa jumalanpalveluksissa ja seurakunnan eri tilaisuuksissa sekä on vuosikymmenten aikana osallistunut kaikille valtakunnallisille ja alueellisille kirkkomusiikki-juhlille. Lisäksi kuoro on tehnyt useita konserttimatkoja sekä kotimaassa, että ulkomaille.

Kuoron ohjelmisto käsittää kirkollista musiikkia keskiajalta gospeliin. Säveltäjänimistä mainittakoon mm. F. Soriano, W. A. Mozart, H. Villa-Lobos ja Z. Kodaly. Uutta hengellistä gospelia edustavat Pekka Simojoen, Petri Laaksosen ja Pekka Ruuskan sävellykset. Tänä vuonna KKK on esittänyt mm. Jaakko Löytyn Päivästä – Päivään-messun.

Jarmo Kukkonen
Kuusankosken seurakunta