Oppilaitosyhteistyö — Kohtaamisia, aikaa ja ikuisuutta

www.kouvolanseurakunnat.fi/oppilaitospappi

Oppilaitospappi menee rohkeasti joka paikkaan, hengailee kampuksilla kontemplatiivisesti ja on armollisesti läsnä kampusten arjessa ja juhlassa oppilaitosyhteisön, opiskelijoiden, henkilökunnan ja heidän perheittensä tarpeita varten. Oppilaitospapin toiminta-aluetta ovat Kouvolan seudun ammattiopisto (KSAO) ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun (XAMK) Kouvolan kampus.

Linkkejä toimintaan: Nuoret aikuiset | Nuoret

Oppilaitospappina toimii Kouvolan seurakunnan pappi Mikko Wirtanen p. 040 7237 952, mikko.wirtanen@evl.fi.

Oppilaitospappi
Mikko W.

Videoklipissä JAMKin oppilaitospappi Johanna Tikkanen kertoo työstään.

Olen Kouvolan seurakunnan pappi. Hengailen KSAOn ja XAMKin kampuksilla sekä opiskelijoita että henkilökuntaa varten.

Älä jää yksin. Olet lämpimästi tervetullut juttelemaan, jos

• olet yksinäinen
  • kaipaat juttuseuraa tai kuuntelijaa
  • tarvitset tukea tai apua
  • tahdot minut mukaan kurssille, luennolle tai projektiin
  • olet huolissasi jaksamisestasi opinnoissa, työssä tai elämässä yleensä
  • sinua on kohdannut kriisi tai henkilökohtainen ongelma
  • haluat rukoilla tai kysyä kristinuskosta, seurakunnan toiminnasta tai kirkollisista toimituksista.

Aihe voi olla mitä tahansa pientä tai suurta maan ja taivaan väliltä. Vaikka olen pappi, keskustelujen ei tarvitse olla lainkaan uskonnollisia.

KSAO

Hengailen KSAOn Utinkadun kampuksella (44 & 85). Ajantasainen aikatauluni ja vastaanottoajat ovat WILMAssa: wilma.ksao.fi

Jos haluat jutella kahden kesken, nykäise hihasta tai lähetä wilmaviesti (sukunimi W:llä), niin sovitaan aika ja paikka. Työhuoneeni on Utinkatu 44 Asuntolan D-siivessä.

XAMK

Hengailen XAMKin Kouvolan kampuksella Kasarminmäellä. Ajantasainen aikatauluni ja vastaanottoajat ovat STUDENT-intrassa: student.xamk.fi/4u

Jos haluat jutella kahden kesken, nykäise hihasta tai lähetä sähköpostia (mikko.wirtanen@xamk.fi), niin sovitaan aika ja paikka. Työhuoneeni 304 on Päärakennuksen 3. kerroksessa Pajan puoleisessa päädyssä.

Apua ja tukea

Palveleva puhelin
p. 0400 22 11 80
ma–to ja su klo 18–01
pe–la klo 18–03
Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Palveleva chat
ma–pe klo 12–20
Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettömänä.

Kouvolan kaupungin sosiaali- ja kriisipäivystys

Suhdeklinikka

Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelin

ma–pe klo 09–07 sekä la–su klo 15–07

Vuoroveto-kriisikeskus

Läsnä oppilaitoksen arjessa

Kirkon oppilaitosyhteistyössä tuetaan opiskelu- ja työhyvinvointia. Monikulttuurisuuteen ja -uskonnollisuuteen liittyvät kysymykset ovat keskeinen osa työtä. Kirkon työ on yhteisöllistä. Siinä huomioidaan oppilaitosyhteisön tarpeet. Päämääränä on edistää opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointia.

Tavoitteet

• Edistää ihmisarvoa ja lähimmäisenrakkautta
  • Vahvistaa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia
  • Pohtii uskonnollisia ja hengellisiä kysymyksiä
  • Edistää ammatillista, tieteellistä ja taiteellista sivistystä

Periaatteet

• Oppilaitostyöntekijä palvelee kaikkia oppilaitosyhteisön jäseniä
  • Oppilaitostyö rakentuu kirkon ja oppilaitoksen vuoropuheluun ja luottamukseen
  • Oppilaitosten tarpeet ohjaavat kirkon oppilaitostyöntekijän työtä. Keskeistä on ryhmien ja yksilön kohtaaminen erilaisissa tilanteissa ja elämänvaiheissa
  • Osallistuu oppilaitosten arkeen, ymmärtää oppilaitosten toiminta-ajatukset ja arvot sekä yhteiskuntaa palvelevan roolin

Kouvolan seurakunta
Savonkatu 40
45100 Kouvola

Olen Kouvolan seurakunnan IV seurakuntapastori - tyttöjen ja poikien pappi sekä KSAOn ja XAMKin oppilaitospappi.

Kirkon oppilaitosyhteistyön alueet ja mahdollisuudet

In English: Campus Chaplain

Rev. Mikko Wirtanen

I am a priest in the Evangelical Lutheran Church of Finland and the Parish of Kouvola. I will hang around at the KSAO and the XAMK Kouvola campuses for both the students and the staff.

Don’t be left alone. You are warmly welcome to chat with me, if you

• feel lonely
  • want to talk with someone or need a listener
  • need support or help
  • worry about coping at school or in your life in general
  • are in a crisis or have some personal problem
  • want to pray or ask about the Christian faith or activities in the parish.

We can talk about anything. It doesn’t need to be religious even though I’m a priest.

Reception at the XAMK Kouvola Campus

See student.xamk.fi/4u2