Hiljaisuus

Hiljaisuus luo tilaa kuunnella Jumalaa ja itseään.

Kun otat tietoisesti aikaa hiljaisuudelle, päätät olla hetken toisten tavoittamattomissa ja täyttämästä aikaasi sosiaalisella medialla tai uutisilla. Hiljaisuudessa Jumalalle jää aikaa pitää Sinusta huolta.

Kaupungin puistossa tai metsäpolulla voi tehdä hiljaisen kävelyn. Kävellessäsi voit antaa ajatustesi vaeltaa ja palata yksinkertaiseen raamatunlauseeseen, rukoukseeen tai virren sanoihin. Tällaisia yksinkertaisia lauseita ovat esimerkiksi " Jumala sanoo: Älä pelkää", "Jumala tietää, missä viisaus asuu, "Minä olen ihme, suuri ihme - ja kiitän Sinua siitä, "Ohjaa tieni oikeaan", "Herra, armahda".

Tuomo Pohjalainen on toteuttanut Puhjonrannan kurssikeskukseen kaksi hiljaisuuden paikkaa. Toinen paikka, läpikuljettava risti, löytyy kodan luota. Ylätalojen takaa jyrkännekaiteen luona hiljentyjä voi katsella Jaalan kirkon kunnostetun risti-ikkunan läpi  Rapojärvelle avautuvaa maisemaa. Kolmiyhteinen Jumala, Isä Luoja, Poika Sovittaja ja meidät uudeksi luova Pyhä Henki, kutsuu meitä näillä paikoilla kuulemaan itseään ja näkemään kaiken hyvän, minkä hän meille joka päivä lahjoittaa.

Hiljainen rukoushetki

Keskipäivän hiljainen rukoushetki pidetään Kouvolan Seurakuntakeskuksen Johannes-kappelissa torstaisin klo 12.

Hiljaisen rukouksen messut
Hiljaisen rukouksen messut Jaalassa kevätkaudella seuraavina sunnuntaina klo 10:
4.3.;29.4.;27.5.

Tulossa syksyllä 2018 Jaalan kirkolla Hiljaisen rukouksen päivä.

Ohjattua hiljaisuutta
Ti 6.2. klo 18 Hiljaisuutta ja mielenrauhaa. Tunti ohjattua hiljaisuutta Korian kirkossa.

Ti 20.2. klo 18 Hiljaisuutta ja mielenrauhaa Elimäen kirkossa. Tunti ohjattua hiljaisuutta retriitin tapaan kirkkoherra Kirsi Hämäläisen johdolla.

Enonkosken luterilaisen luostariyhteisön rukoushetket netissä:  http://www.luostariyhteiso.fi/category/hartaus/

Hiljaisuuden retriitit

Retriitti on vetäytymistä hiljaisuuteen.  Voit hetkeksi vetäytyä kiireisestä elämänrytmistä, arjen vaatimuksista ja hidastaa askellustasi. Hiljaisuudessa voit levätä Jumalan kasvojen edessä.

Hiljaisuuden retriitissä sitoudumme yhteiseen vaitioloon retriitin aikana. Sovittuina aikoina kokoonnumme yhteen hartaushetkiin ja kuuntelemaan ajatuksia retriitin aiheesta. Aterioiden aikana soi vaimea musiikki. Jokaiselle retriittivieraalle on varattu Puhjonrannan kurssikeskuksen ylätaloissa oma huone, jossa on wc ja suihku.

Retriitin kirjahyllyssä on luettavaa, ulkona vuodenaikojen mukaan vaihtuva luonto.

Tulevat retriitit

”Kohti uskoa ja luottamusta”-hiljaisuuden retriitti
5.-7.10.2018 Puhjonrannassa.

Retriitin ohjaavat pastorit Kaija-Liisa Lindberg ja Päivi Sipponen. Retriitin hinta on 95 euroa Kouvolan seurakuntien jäsenille ja 115 euroa muille.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 10.9.2018 mennessä:
Kaija-Liisa Lindberg
Kouvolan seurakunnan kappalainen