Ilmoittaudu rippikouluun!

Onneksi olkoon!

– Olet vihdoinkin niin vanha, että Sinut kutsutaan rippikouluun – tutkimusmatkalle elämän, uskon ja rukouksen kysymyksiin

Neljä viidestä kouvolalaisesta nuoresta käy rippikoulun 14–15-vuotiaana. Seurakunnan suosituin riparivaihtoehto on kesän leiririppikoulut. Vaihtelua tarjoavat seurakuntien yhteiset leirit, kuten esimerkiksi lasketteluripari, Retkiripari, Sporttitaideripari tai Syysripari.

Mikäli et halua kokea riparin iltaa ja yötä, ilmoittaudu päiväriparille tai iltariparille.

Rippikoulun suorittaminen on kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytys.

Kun sinut on konfirmoitu, saat myös osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, toimia kummina ja asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Äänioikeus seurakuntavaaleissa on rippikoulun käymisestä riippumatta kaikilla 16 vuotta täyttäneillä seurakunnan jäsenillä.

Rippikouluvaihtoehdot 2018

Kouvolan seurakunnissa on tarjolla vuonna 2018 lukuisia riparivaihtoehtoa, joista voit ilmoittautua niihin, jotka sinua eniten miellyttävät. Muistathan että ripariin kuuluu leiri- tai päiväkoulujaksojen lisäksi oman rippikouluryhmän yhteisiä kokoontumisia sekä itsenäistä seurakunnan toimintaan osallistumista. Ilmoittautumalla rippikouluun sitoudut osallistumaan kaikkeen siihen, mikä rippikoulun käymiseen kuuluu.

Tiedot seurakuntien omista rippikouluista löytyvät seurakuntien sivuilta:

Anjalankoski
Elimäki
Kouvola
Kuusankoski ja Jaala
Valkeala

Kouvolan evankelis-luterilaisten seurakuntien yhteiset riparit

YHTEINEN Lasketteluripari koostuu kahdesta leirijaksosta, jotka ovat

la–su 27.-28.1. Puhjonrannassa sekä la–la 24.2.–3.3. Nilsiän Aholansaaressa ja Tahkolla. Konfirmaatio on Kouvolan Keskuskirkossa su 18.3. klo 10.

Lasketteluriparin leirimaksu on 260 euroa + rinnelippupaketti noin 100 euroa eli yhteensä noin 360 euroa.

Lisätietoja: Teija Laine p. 040 067 2951, teija.laine@evl.fi

 

YHTEINEN Retkiripari 4.-12.6. 2018 Pohjois-Karjalan maisemissa. Leirin aikana käydään telttailemassa ja melomassa leppoisalla Jongunjoella. Aiempaa melontakokemusta ei tarvita. Konfirmaatio on 17.6.2018 Kuusankosken kirkossa. Retkiriparin leirimaksu on 290 euroa. Lisätietoja: Harri Järvensivu p. 040 518 7010, harri.jarvensivu@evl.fi  

 

YHTEINEN Sporttitaideripari 27.7-3.8.2018 Puhjonrannan kurssikeskuksessa. Riparilla musaa, sporttia ja kuvista. Konfirmaatio Sippolan kirkossa su 12.8. klo 10. Leirimaksu 140 euroa.

Lisätietoja: Johanna Pesonen p. 040 513 0615, johanna.pesonen@evl.fi

 

YHTEINEN Syysripari koostuu kahdesta leirijaksosta, jotka ovat

la–su 29.–30.9. sekä ma–la 22.–27.10. Puhjonrannan kurssikeskuksessa. Konfirmaatio on Kouvolan Keskuskirkossa su 11.11. klo 10.

Syysriparin maksu on 120 euroa.

Lisätietoja: Katikeesia Hertsi p. 040 849 8822, katikeesia.hertsi@evl.fi

Ilmoittautuminen 13.–30.9.2017

Toimi näin:

1. Tutustu yhdessä vanhempiesi kanssa rippikouluvaihtoehtoihin.

2. Valitse suosituimmuusjärjestyksessä kaikki sinulle sopivat rippikouluryhmät.

3. Täytä yhdessä vanhempiesi kanssa sähköinen ilmoittautumislomake. 

4. Jos haluat samalle riparille 1–2 kaverin kanssa, ensimmäinen lomakkeen täyttävä riparilainen saa kaverikoodin, joka myös yhdistää kaverusten ryhmätoiveet.

5. Jos ilmoittautumisessa on ongelmia tai et voi ilmoittautua sähköisesti, ota yhteyttä p. 044 422 1701 (arkisin klo 9–15).

Muistathan kertoa ilmoittautuessasi myös muista rippikoulun käyntiin vaikuttavista asioista kuten erityisopetuksesta tai mahdollisesta koulukiusaamisesta.

Huom. Jos menet muualle rippikouluun, täytä Muualle rippikouluun –ilmoittautumis-lomake, jotta saat oman leimakorttisi omaan seurakuntaan tutustumista varten.

Ilmoittautumisaika on 13.–30.9.2017, ja sen jälkeen voi jälki-ilmoittautua ottamalla yhteyttä oman seurakuntasi rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin (ks. yhteystiedot alla). Ilmoittautumisajan jälkeen ilmoittautuneet sijoitetaan niille rippileireille, joissa on vielä tilaa.

Ryhmävalinnat pyritään tekemään toiveiden mukaisesti, mutta aina on ripareita, joille ilmoittautuu enemmän kuin ryhmään mahtuu. Näissä tapauksissa riparin osallistujat arvotaan. Ryhmävalinnat ilmoitetaan sähköpostilla marraskuun alkuun mennessä.

Rippikouluun ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake.


Entä jos

… en kuulu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi evankelis-luterialaisen kirkon jäsen. Lue lisätietoa rippikoulutyön nettisivulta.

… olen erityisopetuksessa. Liitä mukaan erityisopettajan tai lääkärin lausunto siitä, että voit osallistua normaaliopetuksen rippikouluun ja siitä, mitä riparin työntekijöiden on erityisesti huomioitava. Lue lisätietoa rippikoulutyön nettisivulta.

… haluan käydä järjestön rippikoulun. Täytä ”Muualle rippikouluun” -niminen sähköinen ilmoittautumislomake ja merkitse siihen, missä käyt rippikoulun. Tarvitset meiltä virkatodistuksen, ja sinun pitää hankkia leimakortti. Leimakorttiin saat leimat kotiseurakunnastasi. Lue lisätietoa rippikoulutyön nettisivulta.

…haluan osallistua kehitysvammaisten rippikouluun. Kouvolan rovastikunnassa järjestetään kehitysvammaisten rippikoulu v. 2018, jos sille on tarvetta. Lisätietoa saa diakoniatyöntekijä Raisa Maaskolalta p. 040 746 3446 raisa.maaskola@evl.fi

… en pääsekään haluamalleni riparille tai haluan vaihtaa rippikouluryhmää. Ryhmää voi hyvin perustellusta syystä vaihtaa, mikäli toisessa ryhmässä on tilaa. Päätöksen vaihtamisesta tekee rippikoulutyöstä vastaava pappi.

… talous on tiukalla. Rippikoulumaksusta voi anoa huojennusta. Huojennusperusteista tietoa saat oman seurakuntasi rippikoulusta vastaavalta papilta.

… ripari jäi käymättä mutta haluaisin käydä sen nyt. Rippikouluun voi ilmoittautua 15–17-vuotias nuori, jos rippikoulu on jäänyt syystä tai toisesta käymättä aikaisemmin. Aikuisille järjestetään rippikoulu erikseen.

Ilmoittaudu rippikouluun

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti täyttämällä ilmoittautumislomake. 
Ilmoittautumislomakkeelle pääset tästä.

Jos et osallistu Kouvolan seurakuntien järjestämään rippikouluun vaan menet rippikouluun muualle, täytä Muualle rippikouluun -ilmoittautumislomake tästä

Ota yhteyttä

Heidi Arponen
Seurakuntapastori
Kuusankosken seurakunta
Maunukselantie 3
45700 Kuusankoski
Katikeesia Hertsi
Seurakuntapastori
Kouvolan seurakunta
 
Verna Kirjavala
Seurakuntapastori
Elimäen seurakunta
 
Johanna Pesonen
Kappalainen
Anjalankosken seurakunta
Paperitehtaantie 5
46800 Myllykoski
Saija Sarkasuo
vs.seurakuntapastori
Valkealan seurakunta