Rippikouluvaihtoehdot 2018

Kouvolan seurakunnissa on tarjolla vuonna 2018 lukuisia riparivaihtoehtoa, ja sen lisäksi tarjolla on seurakuntien yhdessä järjestämiä rippikouluja. Muistathan että ripariin kuuluu leiri- tai päiväkoulujaksojen lisäksi oman rippikouluryhmän yhteisiä kokoontumisia sekä itsenäistä seurakunnan toimintaan osallistumista.

Tiedot seurakuntien omista rippikouluista löytyvät seurakuntien sivuilta:

Anjalankoski
Elimäki
Kouvola
Kuusankoski ja Jaala
Valkeala

Kouvolan evankelis-luterilaisten seurakuntien yhteiset riparit

YHTEINEN Lasketteluripari koostuu kahdesta leirijaksosta, jotka ovat

la–su 27.-28.1. Puhjonrannassa sekä la–la 24.2.–3.3. Nilsiän Aholansaaressa ja Tahkolla. Konfirmaatio on Kouvolan Keskuskirkossa su 18.3. klo 10.

Lasketteluriparin leirimaksu on 260 euroa + rinnelippupaketti noin 100 euroa eli yhteensä noin 360 euroa.

Lisätietoja: Teija Laine p. 040 067 2951, teija.laine@evl.fi

YHTEINEN Retkiripari 4.-12.6. 2018 Pohjois-Karjalan maisemissa. Leirin aikana käydään telttailemassa ja melomassa leppoisalla Jongunjoella. Aiempaa melontakokemusta ei tarvita. Konfirmaatio on 17.6.2018 Kuusankosken kirkossa. Retkiriparin leirimaksu on 290 euroa. Lisätietoja: Harri Järvensivu p. 040 518 7010, harri.jarvensivu@evl.fi

YHTEINEN Sporttitaideripari 27.7-3.8.2018 Puhjonrannan kurssikeskuksessa. Riparilla musaa, sporttia ja kuvista. Konfirmaatio Sippolan kirkossa su 12.8. klo 10. Leirimaksu 140 euroa.

Lisätietoja: Johanna Pesonen p. 040 513 0615, johanna.pesonen@evl.fi

YHTEINEN Syysripari koostuu kahdesta leirijaksosta, jotka ovat

la–su 29.–30.9. sekä ma–la 22.–27.10. Puhjonrannan kurssikeskuksessa. Konfirmaatio on Kouvolan Keskuskirkossa su 11.11. klo 10.

Syysriparin maksu on 120 euroa.

Lisätietoja: Katikeesia Hertsi p. 040 849 8822, katikeesia.hertsi@evl.fi

Entä jos

… en kuulu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi evankelis-luterialaisen kirkon jäsen. Lue lisätietoa rippikoulutyön nettisivulta.

… olen erityisopetuksessa. Liitä mukaan erityisopettajan tai lääkärin lausunto siitä, että voit osallistua normaaliopetuksen rippikouluun ja siitä, mitä riparin työntekijöiden on erityisesti huomioitava. Lue lisätietoa rippikoulutyön nettisivulta.

… haluan käydä järjestön rippikoulun. Täytä ”Muualle rippikouluun” -niminen sähköinen ilmoittautumislomake ja merkitse siihen, missä käyt rippikoulun. Tarvitset meiltä virkatodistuksen, ja sinun pitää hankkia leimakortti. Leimakorttiin saat leimat kotiseurakunnastasi. Lue lisätietoa rippikoulutyön nettisivulta.

…haluan osallistua kehitysvammaisten rippikouluun. Kouvolan rovastikunnassa järjestetään kehitysvammaisten rippikoulu v. 2018, jos sille on tarvetta. Lisätietoa saa diakoniatyöntekijä Raisa Maaskolalta p. 040 746 3446 raisa.maaskola@evl.fi

… en pääsekään haluamalleni riparille tai haluan vaihtaa rippikouluryhmää. Ryhmää voi hyvin perustellusta syystä vaihtaa, mikäli toisessa ryhmässä on tilaa. Päätöksen vaihtamisesta tekee rippikoulutyöstä vastaava pappi.

… talous on tiukalla. Rippikoulumaksusta voi anoa huojennusta. Huojennusperusteista tietoa saat oman seurakuntasi rippikoulusta vastaavalta papilta.

… ripari jäi käymättä mutta haluaisin käydä sen nyt. Rippikouluun voi ilmoittautua 15–17-vuotias nuori, jos rippikoulu on jäänyt syystä tai toisesta käymättä aikaisemmin. Aikuisille järjestetään rippikoulu erikseen.

Ilmoittaudu rippikouluun

Vuoden 2018 rippikouluihin voi vielä jälki-ilmoittautua ottamalla yhteyttä oman seurakunnan työntekijään.

Heidi Arponen
Kuusankosken seurakunta