Virkatodistus eli elää-todistus

Kouvolan seurakuntayhtymän alueella asuvan seurakunnan jäsenen itseään koskevia perustietoja sisältävä todistus on maksuton. Jos todistukseen merkitään muita henkilöitä koskevia tietoja, todistuksesta peritään 9 €.

Kirkon jäsentietojärjestelmästä tulostettavan virkatodistuksen saa henkilökohtaisen asioinnin yhteydessä pääsääntöisesti heti. Postitettavat todistukset pyritään lähettämään tilauspäivänä.

Huom. Kouvolan seurakuntayhtymä on yksikielinen. Teemme virkatodistuksia vain suomenkielellä. Poikkeuksena ovat virkatodistukset (ei sukuselvitykset) ulkomaan viranomaisia varten, jotka tehdään monikielisellä lomakkeella. Kielinä ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska.

Jos vainajasta tehtyyn sukuselvitykseen on perilliselle merkitty elää-tieto, hänestä ei tarvita erillistä virkatodistusta.
Virkatodistuksen voi saada vain elossa olevasta henkilöstä.

Virkatodistus apurahaa varten

Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön apurahaa hakiessa, tulee hakijan liittää hakemukseensa virkatodistus, jonka saa keskusrekisteristä (seurakuntaan kuuluvat) tai ote väestötietojärjestelmästä, jonka saa maistraatista (virkatodistukset, asukasluettelot).

Apurahaa voi hakea joko perheenjäsenten ryhmässä tai kymenlaaksolaisena. Muistathan ilmoittaa virkatodistusta tilatessasi, kummassa ryhmässä haet. Mikäli todistukseen tarvitaan perheenjäsenten tietoja, todistus maksaa 9€ + mahdollinen toimitusmaksu 5,50 €. Jos todistukseen tulee vain omat perustiedot, todistus on maksuton.

Tarkemmat ohjeet hakemiseen:

Tilaa virkatodistus

• sähköisellä lomakkeella
  • sähköpostitse: keskusrekisteri.kouvola@evl.fi
  • puhelimitse numerosta 040 195 2599
  • kirjeitse: Kouvolan seurakuntayhtymän keskusrekisteri, Savonkatu 40, 45100 Kouvola
  • asioimalla henkilökohtaisesti keskusrekisterissä osoitteessa Savonkatu 40, 45100 Kouvola