Tekstin koko: A A A

Yleisimmät kysymykset

Tehdään yhdessä

Kouvolan seurakunnissa vuosi 2016 on yhdessä tekemisen teemavuosi. Yhdessä tekeminen kuuluu kristillisen seurakunnan perusluonteeseen. Seurakunta on perheyhteisö, johon kuuluu erilaisia jäseniä, erilaisine lahjoineen. Tehdään yhdessä - vireä seurakunta!

Seurakunnat ovat perheiden tukena kasvatuksessa

Kouvolan seurakuntien toiminnassa lapset ja perheet viihtyvät yhdessä ja kasvatustyön perustana on kristillinen lähimmäisenrakkaus.
Kouvolassa on viisi seurakuntaa: Anjalankosken, Elimäen, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan seurakunnat. Jokaisen seurakunnan alueella järjestetään monipuolista toimintaa, muun muassa kerhoja, leirejä, muskareita, tapahtumia, retkiä ja perhejumalanpalveluksia.
Yhteystiedot: www.kouvolanseurakunnat.fi/lapset

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä. Parisuhteen vaikeuksia on hyödyllistä ratkoa yhdessä kumppanin kanssa, mutta perheneuvojan kanssa voi tulla keskustelemaan myös yksin.
Lisätietoa ja yhteystiedot: www.kouvolanseurakunnat.fi/perheneuvonta

Kouvolassa on jo yli 350 vapaaehtoista tekemässä yhdessä työtä - Suurella Sydämellä

Jokainen voi toimia Kouvolan seurakuntien kautta vapaaehtoisena. Omat taidot ja kiinnostus auttamiseen riittävät. Vapaaehtoisuus ei tarvitse jatkuvaa sitoutumista, vaan oman panoksensa yhteiseksi hyväksi voi antaa silloin kun se itselle sopii.

Verkkopalvelu www.vapaaehtoistyö.fi yhdistää apua antavat ja sitä tarvitsevat. Myös itseä kiinnostavaa vapaaehtoistehtävää voi ehdottaa, jos sellaista ei ole vielä tarjolla.

Elämäsi juhlien suunnittelu alkaa keskusrekisteristä

Oli kyseessä sitten hääjuhlan, ristiäisten tai hautajaisten järjestelyt, keskusrekisterin työntekijät ovat apunasi juhlatilaisuuden suunnittelussa sekä tilan ja papin varaamisessa.

Keskusrekisterin yhteystiedot löydät täältä.

Meillä on ympäristödiplomi

Ympäristön huomioiminen on luonnollinen osa seurakuntien toimintaa. Raamatun luomiskertomusten sisältö antaa pohjan kristilliselle käsitykselle luonnosta ja ympäristöstä. Ihmisen tehtävä on toimia viljelijänä, mutta ennen kaikkea varjelijana.

Kouvolan seurakuntayhtymälle on myönnetty kirkon ympäristödiplomi vuosille 2014-2017. Ympäristövinkkejä ja lisätietoa ympäristödiplomista löydät osoitteesta www.kouvolanseurakunnat.fi/ymparisto

Tehdään yhdessä on Kouvolan seurakuntien painopiste vuonna 2016.

Sinustako vapaaehtoinen? Tervetuloa tekemään yhdessä Suurella sydämellä!